GTX 1660 Ti sistem düşük FPS veriyor

aliberk752

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar;
  • Işlemci AMD Ryzen 5 2600X,
  • Anakart: MSI B450M-A PRO Max,
  • Ekran kartı: MSI Ventus XS 1660 Ti,
  • SSD: James Donkey 480 GB,
  • RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 8 GB X2,
  • PSU: Corsair 650 Watt monitör: LG 24GL650.
Sorunum şu şekilde oyunlarda önceki kadar FPS alamıyorum ve FPS düşüşleri yaşıyorum. Mesela Call of Duty Warzone 100 FPS civarı alırdım ve FPS düşüşleri çok fazla olmazdı. Aynı şekilde Rust oyununda oyunu sıkıntısız 100-110 civarı FPS ile oynuyordum. Fakat 80-85 FPS'lere düşmeye başladı. Sorun FPS'in düşmesinden ziyade düştükten sonra oyunun kasarmış gibi ağırlaşması. Kasmıyor ama sağ-sol yaparken veya ilerlerken sanki oyun ağırlaşıyor. Sorunu bir türlü çözemedim. Oyunun grafik ayarları fark etmiyor düşük veya yüksek hepsinde oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar;
  • Işlemci AMD Ryzen 5 2600X,
  • Anakart: MSI B450M-A PRO Max,
  • Ekran kartı: MSI Ventus XS 1660 Ti,
  • SSD: James Donkey 480 GB,
  • RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 8 GB X2,
  • PSU: Corsair 650 Watt monitör: LG 24GL650.
Sorunum şu şekilde oyunlarda önceki kadar FPS alamıyorum ve FPS düşüşleri yaşıyorum. Mesela Call of Duty Warzone 100 FPS civarı alırdım ve FPS düşüşleri çok fazla olmazdı. Aynı şekilde Rust oyununda oyunu sıkıntısız 100-110 civarı FPS ile oynuyordum. Fakat 80-85 FPS'lere düşmeye başladı. Sorun FPS'in düşmesinden ziyade düştükten sonra oyunun kasarmış gibi ağırlaşması. Kasmıyor ama sağ-sol yaparken veya ilerlerken sanki oyun ağırlaşıyor. Sorunu bir türlü çözemedim. Oyunun grafik ayarları fark etmiyor düşük veya yüksek hepsinde oluyor.

Monitörün kaç Hz?

Aynı sorun bende de var 1660 Ti Ventus 140 160 FPS aldığım PUBG'de 74 derece 100'de 100 100'de 103 kullanırdı ekran kartı şimdi 30 40'larda geziyoor ve 50 derece ayarları kıssamda arttırsamda aynı 50 FPS'lerde geziyor gözlerim acıyor kasıyor gibi geliyor.

Hocam belki bir ihtimal virüs olabilir bir tarama yapmanızı öneririm. VSync kapatın. Ayarları düşürerek sorunun çözülüp çözülmediğini gözlemleyin. (Ultradan Yükseğe Yüksekten Ortaya doğru) .DDU gibi bir yazılımla ekran kartı sürücüsünü silin ve üretici sitesinden güncel sürücüyü indirip kurun. Eğer güncel ise yeniden silip sürücüyü tekrar kurun. Kafanıza takılan bir soru var ise iletişime geçebilirsiniz.

Dostum ya ben anlatamadım ya da sen anlamıyorsun olayın vysnc ile ne alakası var virüsle ne alakası var. Tamamen NVIDIA'nin rezalet driveri.
Birde oyun içi bakar mısın MSI afterburner ile ekran kartın yüzde kaç kullanıyor kaç derece eskiye oranla

Dostum ya ben anlatamadım ya da sen anlamıyorsun olayın vysnc ile ne alakası var virüsle ne alakası var. Tamamen NVIDIA'nin rezalet driveri.
Birde oyun içi bakar mısın MSI afterburner ile ekran kartın yüzde kaç kullanıyor kaç derece eskiye oranla
Hocam ben de virüse ve VSync'e küçük bir ihtimal verdim. Bunlar olabilir dedim kesin demedim ki. Önlem olur hem bir taramadan zarar gelmez.

Çok doğru söylüyorsunuz önceden böyle bir problem yoktu bir anda oldu muhtemelende NVIDIA'nın driverlarıyla alakalı ne yaptıysam düzeltemedim. MSI afterburner ile bakıp buraya yazacağım.
Aynı sorun bende de var 1660 Ti Ventus 140 160 FPS aldığım PUBG'de 74 derece 100'de 100 100'de 103 kullanırdı ekran kartı şimdi 30 40'larda geziyoor ve 50 derece ayarları kıssamda arttırsamda aynı 50 FPS'lerde geziyor gözlerim acıyor kasıyor gibi geliyor.
MSI afterburnerdan baktığımda GPU kullanımı 80 ila 99 arasında gidip geliyor.
MSI afterburnerdan baktığımda GPU kullanımı 80 ila 99 arasında gidip geliyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı