GTX 1660 Ti Sistem takviye önerisi

Bütçe
25.000

nuhsaydam

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarımcısı
Arkadaşlar merhaba, güncel olarak kullandığım bilgisayarım için yeni takviyeler yapmayı planlıyorum bu konuda desteklerinizi bekliyorum.
Yeni bir sistem toplamam daha mı mantıklı olur yoksa şu an kullanmış olduğum sisteme takviye yapmam mı iyi olur, eğer ki takviye yapmamı önerirseniz ekran kartını değiştirmeden yapmasam olur mu? Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden.

• Güncel kullandığım sistem.
  • Gigabyte GeForce GTX1660 Ti OC 6 GB GDDR6 192 bit ekran kartı.
  • Intel Core i5 9400F 2.90GHz 9MB 1151p V2 14nm işlemci.
  • MSI B360M Bazooka 2133MHz- 2666MHz(OC) 1151p V2 mATX anakart.
  • Corsair 24 GB Vengeance LPX 3000MHz - (8x3 ayrı slotlarda)
  • Dark aquaforce W120 120 mm mavi LED fan Intel-AMD uyumlu sıvı soğutucu.
  • Samsung MZ-V8V500bw 500GB 980 PCI-e gen 3,0 X4 NVMe SSD.
  • Adata 240GB SU630 okuma 520 MB-yazma 450 MB SATA SSD (ASU630SS-240gq-r)
  • SSD Adata 240GB su630.
  • Cooler Master Masterbox Lite 3.1 500W 80+ kırmızı LED fan USB 3.0 mATX.

Yükseltmeyi nasıl yapmak istersin bilmiyorum ama;
Ekran kartı istersen kendininkini satıp 2080 falan bakabilirsin, 3000 serisini besler mi işlemcin bilmiyorum.
İşlemci değiştirmek istersen de i7 serisine atlarsın, yükseltmen böyle olmuş olur.
Ama sağlamından, uzun ömürlü bir güncelleme istersen de bence ana kartını ve işlemcini sat, bütçene uygun olan DDR5-DDR4 yeni nesil işlemci uyumlu anakartlardan bir tane al. Tavsiyem, bütçeni korumak için DDR4 alıp kendi belleklerini kullanmandır. Bu ekran kartıyla bir süre idare edersin, sonra değiştirirsin. Ancak ekran kartı değiştirirken PSU da değiştirmen gerekir bilesin.

Elindekini sat, yeni sistem topla. Ölü sokete yatırım yapılmaz. Çok çok iyisini toplarsın.
Sistemi oyun için toplamıyorum, grafik işiyle uğraştığım için daha çok görsel ve video effect'ler kullanıyorum şuan ki sistem yetiyor aslında ama ileriye dönük ve biraz daha güçlü bir sistem istediğim için, sistem takviyesi yapmak veya yeni bir sistem toplamak istedim. Aslında doğru diyorsun ama çok kararsız kaldım açıkcası.

Yükseltmeyi nasıl yapmak istersin bilmiyorum ama;
Ekran kartı istersen kendininkini satıp 2080 falan bakabilirsin, 3000 serisini besler mi işlemcin bilmiyorum.
İşlemci değiştirmek istersen de i7 serisine atlarsın, yükseltmen böyle olmuş olur.
Ama sağlamından, uzun ömürlü bir güncelleme istersen de bence ana kartını ve işlemcini sat, bütçene uygun olan DDR5-DDR4 yeni nesil işlemci uyumlu anakartlardan bir tane al. Tavsiyem, bütçeni korumak için DDR4 alıp kendi belleklerini kullanmandır. Bu ekran kartıyla bir süre idare edersin, sonra değiştirirsin. Ancak ekran kartı değiştirirken PSU da değiştirmen gerekir bilesin.
Ekran kartını değiştirmeden anakart, işlemci ve sıvı soğutucuyu değiştirerek taviye yapmayı planladım sonrasında dediğin gibi ekrantını değiştirmek.

26K bütçe ile bu alınıyor mesela. Sistemini satıp alsan çok daha iyisini alırsın. Çok rahat 4070'li sistem alır, çağ atlarsın.

Dostum kanıma giriyorsun haberin olsun 😁 Bunu da düşünmedim değil aslında ama fazla masraf yapmak istemedim, bunu satıp üstüne koyup tertemiz deli gibi bir sistem temizden alına bilir doğru diyorsun.

@nuhsaydam Hocam en mantıklı hareket dediğim gibi yeni, üst seviye bir sistem almak olur. Elinizdeki sisteme yatırım yapsanız hem ileride keşke yapmasaydım diyeceksiniz hem de çok pahalıya patlayacak size. 9. nesil ölü bir soket, geleceği yok. Yatırım yapılmaz, ileride yine masraf yaptıracak size.

Bu bütçede alacağınız 7500F veya 13400F işlemci çağ atlatır size. Ekran kartı olarak da 4060Ti-4070 gibi kartlara geçersiniz, yine çağ atlatır.

@nuhsaydam hocam en mantıklı hareket dediğim gibi yeni, üst seviye bir sistem almak olur. Elinizdeki sisteme yatırım yapsanız hem ileride keşke yapmasaydım diyeceksiniz hem de çok pahalıya patlayacak size. 9. nesil ölü bir soket, geleceği yok. Yatırım yapılmaz, ileride yine masraf yaptıracak size.

Bu bütçede alacağınız 7500F veya 13400F işlemci çağ atlatır size. Ekran kartı olarak da 4060 TI-4070 gibi kartlara geçersiniz, yine çağ atlatır.

Yeni sistem toplarsam iş sürecim biraz aksamak durumunda kalacağı için istemiyordum aslında ama en mantıklı hareket bu olacak değiniz gibi hem ileride için pişmanlık duymayacağım hem uzun bir işi olacak.

Yeni sistem toplarsam iş sürecim biraz aksamak durumunda kalacağı için istemiyordum aslında ama en mantıklı hareket bu olacak değiniz gibi hem ileride için pişmanlık duymayacağım hem uzun bir işi olacak.
Yeni sistem toplayabilecek bütçeniz var ise elbette en iyisi odur. Yine de ekran kartınız öyle 'tarihi eser' diyebileceğimiz bir cinsten değil. Anakart ve işlemci değiştirirseniz güzel bir upgrade yapmış olursunuz. Hangi programları kullandığınızı bilmiyorum, Photoshop ve Aftereffects için sorun olacağını sanmıyorum o ekran kartının.

Geçen günlerde 4070 li sistemlerler satılıyordu 26-27 bine. Bulursanız kaçırmayın :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı