- Makaleler
- 6
Daha fazla
qdbus org.kde.KWin /Compositor suspendMerhaba yeniden;
Rehberinizdeki gerekli dosyalar kısmını okudum.
Steam e başladığınız ve xorg.conf.d deki kısım bende olmadığı için ilerleme imkanım olmadı ama okudum.
Daha önce yüklediğim lutris Wine dosyalarını pamac'dan kaldırttım. Akabine sizin yükleme kısımlarını yaptım. Wine de dediğiniz yerde hiçbir şey yüklü değil idi. 3 adet eklemeyei yaptım rehberinizdeki gibi. Protonup-qt yi de flatdan yükledim.
Wine da eskisinde de ve sizin yükleme paketleri ile yüklenende de default Windows 10 olarak ayarlı geliyor.
Oyun dizinini silip yeniden yükleme yaptırdım. İnstall exe sonrası güncel dosyaları net-den indirdiği için kurulum ister istemez uzun sürüyor. 1.5GB
Gamemode u bilmediğim için YouTube'daki 1 videoda anlatıma göre konsoldan gamemoded -s ile aktif deaktif yapıldığını gördüm. Aynı şahsın videosundaki dosya linkini de onun anlatımına göre ekledim. Her ne kadar kullanılan Lutris versiyon farkı olduğu için sadece değer eklenebilen yer orası var idi.
Her 2 şekilde de takılmalar devam ediyor.
Ama sizin bahsettiğiniz gamemode bu değilse
Ki; rehberinizde gamemoderun - gamesope vb kısımları maalesef anlamadım.
Mevcut program ayarlarınıın görüntüsünü paylaşıyorum.
Linux'e alışmaya başladıktan sonra W11 işkence gibi oluyor. W11'i de zaten yakın zamanda yükledim. Oldukça Lite bir versiyon. Kendi serisi içinde oldukça performanslı oluyor olsa bile Linux'ün hardware-i yormaması gibi bir durumu yok.
Daha önce olmayan bir şey olmaya başladı. Oyunun açılan penceresini kapatmak istediğimde mass.exe isimli dosyayı işlemi sonlandırmak isteyip istemediğimi bildiren pencere çıkıyor artık. Bu yeni ayarlarla ortaya çıktı. Dün güncelleme sonrası performans sorunu olsa bile hata vermiyordu kapatma anında.
qdbus org.kde.KWin /Compositor suspend komutunu girmem sonucu değiştirmedi.
Hiçbirşey değişmedi mi ?
Aslında çok da önemli olmayan birşey değişti. O da şu. Oyun kurulum sonrasında splash ekranı var. Daha önceki denemelerde bu ekrandaki ani-video kısmı takılıyor idi. Yaklaşık 15sn lik bir aniasyonun 3. sn de takılıp kalıyordu. Ama sizin yükleme adımları sonrası bu 15sn lik kısım sorunsuz izlenebildi ama ister istemez oyun içinde o splash adımıını kapattım. Bu önemsiz ama kayda değer bir değişiklik oldu. Çünki o animasyon anında sistem genel olarak mouse hareketi dahil yavaşlama ve donma denecek seviyede duruyordu.
Lutris de oyunun ilk install aşamalarında bumblbee miydi dosya. o kısımlarda hata verdi ki benim ekran kartımda o tür bir özellik yok diye biliyorum. Daha önce bu tür bir hata zaten yoktu.
Evet yeni brişeyler öğreniyorum. Sanırım hatalar oluşmadıkça yeni bir şeyleri öğrenmek veya öğrenmeyi istemek arzusu da olmuyor gibi.
Şimdi W11'e geri dönüp oyundaki base adımları yapıp yatacağım.
Deneme imkanınız var ise size download linkini code kısmına ekliyorum.
Kod:https://lead.lilithgame.com/download/game?app_id=2104267&channel_type=rokpc_gb
Selam ve saygılar tüm Linux sevenlere.
Hangi DE/WM kullanirken yazmistiniz bunu? Bu KDE icin.
gamemoderun %command%'i ortam degiskenlerine yazacaksiniz.
DXVK_STATE_CACHE'i ayarladiniz mi? Sorununuzu muhtemelen cozecekti... Linux'ta olsam mutlaka denerdim. Oyunu acmak icin bir rehber hazirlasaniz, daha sonra laptopum geldiginde deneyebilirim aslinda.