GTX 1660 Ti sistem yükseltme

Açıkçası işlemci olarak ryzen 7 5800x almanı önermem çünkü bir çok oyun fps testi videolarında ryzen 5 7500 f le aynı güçte ve ryzen 5 7500f ten çok daha pahalı. Onun yerine ryzen 5 7600x alabilirsin.

Evet hocam teşekkür ederim. Peki 16 mı 32 GB RAM mı bu sisteme iyi gider ve ayrı olarak bu işlemci ve ekran kartı için ne değişmem lazım anakart RAM yeterli mi veya değiştireceğim ürünlerin yenilerinin fiyatı ne kadar tutar belirtirseniz sevinirim

DDR4 almayı kararlaştırdıysanız eğer, B550 anakart alabilirsiniz. Eğer grafik tasarım gibi şeylerle uğraşacaksanız 32 GB önerebilirim.

B550 anakart

RAM (Alternatifi mevcut link içerisinde)

Ekran kartı değiştirmeniz için bir şeye gerek yok. Eğer büyük bir kart alacaksanız tutacak almanızı önerebilirim.

DDR4 almayı kararlaştırdıysanız eğer, B550 anakart alabilirsiniz. Eğer grafik tasarım gibi şeylerle uğraşacaksanız 32 GB önerebilirim.

B550 anakart

Ekran kartı değiştirmeniz için bir şeye gerek yok. Eğer büyük bir kart alacaksanız tutacak almanızı önerebilirim.
Ekran kartı 4060 a geçeceğim işlemcim 4060 ile uyumlu olması laızm ama bütçem işlemci için 8 k, o yüzden 16 gb ram yeter mi anakarts olarak 4060 uyumlu bir anakart arıyorum

Açıkçası işlemci olarak ryzen 7 5800x almanı önermem çünkü bir çok oyun fps testi videolarında ryzen 5 7500 f le aynı güçte ve ryzen 5 7500f ten çok daha pahalı. Onun yerine ryzen 5 7600x alabilirsin.
Hocam benim i5 12 ve 1660 ti ı soğutan soğutmamı değiştirmeme gerek varmı 4060 a geçeceğim

Ekran kartı 4060'a geçeceğim işlemcim 4060 ile uyumlu olması laızm ama bütçem işlemci için 8 K, o yüzden 16 GB RAM yeter mi anakarts olarak 4060 uyumlu bir anakart arıyorum

Anakart konusunda sıkıntı yaşamazsınız, 16 GB RAM sizin için ideal olacaktır. Ayrıca i5 12. nesil güçlü bir işlemci soğutma performansından memnunsanız soğutmayı değiştirmenize gerek yok o işlemci ve anakarttan devam edebilirsiniz aslında.

B550 anakart

Hocam ryzen işlemcilerde stok soğutucu geliyor diye biliyorum anakart ve sadece oyun oynuyorum masraflı olmasın diye 16 gb ram diyorum

Eğer i5 i değiştirmeyecekseniz ve i5 oyun oynarken vb. çok ısınmıyorsa değiştirmeyin.

Ancak işlemciyi değiştirecekseniz zaten chip set farklıysa o soğutucuyu kullanamazsınız.

Ekran kartı soğutma sistemi dediğiniz nedir acaba?

Sizin şu an kullandığınız anakart nedir hocam? Ona göre değerlendirme yapalım boşuna masraf yaptırmadan.

Tam bilmiyorum o yüzden yamadım ama çok iyi değil ama 1660 Ti ve i5 12'yi kaldırıyor

B550 anakart

Hocam Ryzen işlemcilerde stok soğutucu geliyor diye biliyorum anakart

Eğer i5'i değiştirmeyecekseniz ve i5 oyun oynarken vb. çok ısınmıyorsa değiştirmeyin.

Ancak işlemciyi değiştirecekseniz zaten chip set farklıysa o soğutucuyu kullanamazsınız.

Ekran kartı soğutma sistemi dediğiniz nedir acaba?

Hocam işlemci soğutma yanlış olmuş ve i5 az FPS veriyor ondan değiltirmek istiyorum ama Ryzen işlemciler işlemci spğıtucuyu da gönder miyor mu?

12400F olduğunu varsayalım, hala güçlü bir işlemci hocam.
Hocam iyi güzel ama. Ben çok memmnun değilim 4060 ile sıkıntı yaşatır diye değiştiriyorum artı olarak

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı