GTX 1660 Ti sisteme RAM mı yoksa 144Hz ekran mı alınmalı?

Bütçe
1200
@Shum Niye her yazdığıma kızgın ifade bırakıyorsun?
İlk kez iyi bilgisayarım olduğundan her tür oyunla oynamak isterim fps olsun grafikleri ön planda olan oyun olsun... 8gb ram ile 16gb ram arasında 10-15fps var. Bu fps 144hz de oynarken kasma hissiyatını yaşatır mı? Çünkü sürekli kasma hissiyatı yaşarsam beni çok rahatsız eder.
Yaşatmaz. Ekran kartın ve işlemcin 144FPS vermek için gayet yeterli. Aynı işlemci ve RTX2060 ile 165hz ekranım var. Oynadığım hiçbir oyunda 165FPS altına düşmüyorum.

@Shum Niye her yazdığıma kızgın ifade bırakıyorsun?

Yaşatmaz. Ekran kartın ve işlemcin 144FPS vermek için gayet yeterli. Aynı işlemci ve RTX2060 ile 165hz ekranım var. Oynadığım hiçbir oyunda 165FPS altına düşmüyorum.

Çünkü kızgın atılmaya değer, niteliksiz ve saçma bilgiler veriyorsunuz. Sizin oynadığınız oyunlarla konu sahibinin oynadığı oyunlar farklı olabilir.

Çünkü kızgın atılmaya değer, niteliksiz ve saçma bilgiler veriyorsunuz. Sizin oynadığınız oyunlarla konu sahibinin oynadığı oyunlar farklı olabilir.
Niteliksiz ve saçma bilgiler değil kusura bakmayın. COD Warzone oyununu RTX açıkken 130FPS oynuyorum. Arkadaş RTX açmayacağına göre 10-15 FPS'in hesabını yapmasına gerek kalmayacak demektir. 144FPS'i böyle sistem zorlayan bir oyunda bile rahatlıkla alabileceğini gösterdim.

Niteliksiz ve saçma bilgiler değil kusura bakmayın. CoD Warzone oyununu RTX açıkken 130FPS oynuyorum. Arkadaş RTX açmayacağına göre 10-15 FPS'in hesabını yapmasına gerek kalmayacak demektir. 144FPS'i böyle sistem zorlayan bir oyunda bile rahatlıkla alabileceğini gösterdim.

Bakın hocam, 8 GB RAM günümüzde oyunculuk için yeterli değil. 144hz ise şimdilik bir "lüks" sayılabilir. Bu yüzden öncelik RAM olmalı diyorum. Eğer 144hz alırsa ileride RAM'e ihtiyacı olacak fakat RAM alırsa 144hz alıp almamak bir istek olacak, bir zorunluluk değil.

Bakın hocam, 8 GB RAM günümüzde oyunculuk için yeterli değil. 144hz ise şimdilik bir "lüks" sayılabilir. Bu yüzden öncelik RAM olmalı diyorum. Eğer 144hz alırsa ileride RAM'e ihtiyacı olacak fakat RAM alırsa 144hz alıp almamak bir istek olacak, bir zorunluluk değil.
İleride ihtiyacı olduğu zaman alsın RAM'i. 60hz oyun oynayacağına 144hz kaymak gibi oyun oynar. Eğer 60hz monitör kullanacaksa neden bu kadar güçlü bir sistem aldı? 144hz göze hitap eder eğer böyle bir sistem aldıysa oynadığı oyunların da göze hitap etmesini ister mutlaka. Zaten sadece 60hz oyun oynayacak biri varsa 10. nesil değil 3. nesil işlemci alır. 6GB yeni bir ekran kartı değil 4gb eski bir ekran kartı alır.

Ekran kartın yeterli olduğu için bir yatırım yapılacaksa monitöre yapılmalıdır. Sonuçta tüm vaktini monitöre bakarak geçireceksin. Ek olarak istediğin zaman ram ekleyebilirsin fakat monitörü değiştirmek çok daha zordur. Ben kesinlikle monitöre öncelik vermeni öneriyorum.

Konu 144 FPS verip verememesi değil RAM'in 8 GB olması oyunlarda FPS düşmesi yaşamasına ve oyunu baltalamasına, kişiyi sinir etmesine kadar götürür. Sistem 144, 165 FPS verir yalnız 8 GB olduğundan dolayı sistem ve oyunlar RAM'i tükettiğinden bu sefer FPS düşmesi yaşayacaktır. Örnek: 144 FPS'den 80'e 60'a ve tekrar 144 FPS'e bu sürekli kendini tekrar edip duracak. 144Hz monitör alması bir şey değiştirmeyecek sadece gördüğü yırtılmalar azalacak ve tepkimesi daha hızlı olacak bununda FPS'e bir katkısı yok. Tabi seçim konu sahibi arkadaşımıza kalmıştır.

Konu 144 FPS verip verememesi değil RAM'in 8 GB olması oyunlarda FPS düşmesi yaşamasına ve oyunu baltalamasına, kişiyi sinir etmesine kadar götürür. Sistem 144, 165 FPS verir yalnız 8 GB olduğundan dolayı sistem ve oyunlar RAM'i tükettiğinden bu sefer FPS düşmesi yaşayacaktır. Örnek: 144 FPS'den 80'e 60'a ve tekrar 144 FPS'e bu sürekli kendini tekrar edip duracak. 144Hz monitör alması bir şey değiştirmeyecek sadece gördüğü yırtılmalar azalacak ve tepkimesi daha hızlı olacak bununda FPS'e bir katkısı yok. Tabi seçim konu sahibi arkadaşımıza kalmıştır.

Konuyu özetleyen bir mesaj olmuş. Konu sahibi adına ben bizzat teşekkür ederim.

Kısa zaman önce 3000 TL'ye i5 10400, 1x8GB XPG 3200MHz RAM, MSI'a Pro H410, 650W Corsair PSU (kasasıyla birlikte) aldım. Ekran kartı yaza yakın GTX 1660 Ti gelecek. Gelecek ekran kartında Display Port ve HDMI var. Monitörüm sadece VGA girişli olduğundan grafik kartıma uymayacak. Monitörümü her türlü değiştirmem lazım. 1200 TL gibi bir bütcem var. Bütcemin hepsini 144Hz monitöre ayırmalıyım yoksa daha düşük Hz'li monitör ile RAM mı almalıyım? Oyun için RAM'ı arttırmak mı yoksa daha iyi görüş için 144Hz monitör almak mı daha iyi olur? Bilgisayarı oyun ve normal kullanım amayıcla kullanıyorum.

Önceliği RAM'e verin. 8 GB'yi bırakın artık günümüzde 16 GB bile yetmiyor. Kısacası önce RAM alın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı