GTX 1660 Ti temizlik sinyal yok hatası veriyor

bthnaydgn

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba,

Bilgisayarlardan az çok anlayan birisiyim. Yıllardır kendi bilgisayarımı temizler sorunsuz kullanırım. Arkadaşımın bilgisayarını temizledik basınçlı hava tuttum fakat bilinçsiz şekilde değil. Fanlarını tutarak komponentlere zarar vermeden uzaktan tozunu aldım. Ve sonrasında sorunsuz olan bilgisayar açılmamaya başladı. Anakart 0 aldım olmadı. Yeni bir işlemci aldık o da olmadı. PSU değiştirdim o da olmadı. SSD değiştirdim o da olmadı. Ekran kartı ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Sorunsuz çalışıyor çünkü. Ekrana ilk açılışta ASUS yazısı geliyor sonra Windows'a geçme ekranına gelmeden sinyal yok ekranı geliyor ve öyle bekletiyor. RAM'leri 15 kere söktüm temizledim silgi ile. BIOS pilini çıkarttım beklettim olmadı. Bu tarz bir sorunla karşılaşan arkadaş var mı acaba? Yardımcı olursa çok sevinirim. Şu an o bilgisayardan yazıyorum. Bazen açılıyor sorunsuz kullanıyorum. Ama çoğu zaman açamıyorum en son darp edeceğim sanırım :)

Teşekkürler.

Sistem bilgileri;
GTX 1660 Ti.
i3 10100F.
ASUS Prime H510M-E
8x2 16 GB Corsair 3200MHz RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS yazısının geliyor olması ekran kartının sağlam olduğunu göstermez. Besleme ve GPU arızalarında driver devreye girince görüntüyü keser. BIOS'ta sürücü aktif olmadığı için görüntü verir. Bunca parçayı değiştirmeden neden yardım istemediniz? Neredeyse yeni sistem dizmişsiniz.

Evet maalesef biraz öyle oldu. Ekran kartı olasılığı yüksek mi diyorsunuz yani ? Yada psu dan gelen güç beslemesi ile alakalı bi durum olabilir mi? Ekran kartının driverlarını sorunsuz yükledim çünkü. Her türlü oyunu da sorunsuz açıp normal fps lerde oynayabiliyorum. Açılmama sorununu hiç ekran kartına bağlamadım işin açığı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı