GTX 1660 Ti Yükte 83 Dereceye Ulaşıyor

BlooRsht

Hectopat
Daha fazla  
ASUS Dual 1660 Ti kartım var oyun oynarken PUBG Witcher gibi 1 saat doladan 83 dereceye çıkıyor aşagıdaki ürünü alsam servisine versem takarlar mı etkisi ne olur.
İşlemci stoku fanı var o da 80'lere çıkıyyor onun için sogutucuda alacağım işlemciyi sogutsam ekran kartı ne kadar sogur?
Yaz ayındayız bir de onunda etkisi var mıdır?

Ne önerirsiniz?

1566839812414.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa fanı sistem ısısında fark yaratıyor. Ben Corsair Spec 01 kasalı sistem satın almıştım. MSI Gaming X GTX 1060 3GB vardı. Kasanın önünde 1 adet fan vardı sadece. Fanı arkaya takınca 5-10 derece düşüş yaşamıştım oyunda. Senin kasanın fan durumu nedir ?

Eğer ekran kartı ve işlemci birlikte ısınıyorsa büyük bir ihtimalle kasa içi hava sirkülasyonu ile ilgili sıkıntı var. Örneğin benim ekran kartım boşta 55 derece, yükte 82 derece olabiliyor çünkü kasa içi hava sirkülasyonu değil.

Yaz ayında olmamızın büyük bir etkisi var. Ve bu değerler aşırı fazla değil. Dual modelinden Rog strix soğutması beklemeyin. Bu değerler normal. Işlemci stock fanla oda normal sıkıntı etmeyin. Ki bu aparatın Dual modelinden daha iyi soğutacağını sanmıyorum. Bu aparat daha çok eski ve aktif soğutması olmayan kartlar içindir diye tahmin ediyorum.

O ekran kart modelinde sorun var soğutması kötü isterse uzay montaj kullanın gene ısınır soğutma tasarımı gerçekten kötü.
İşlemcinin fazla ısınması belki hava akışındandır ama o kart modeli inceledim her kasa ısınıyor.
Dual modeli isiniyor dediğiniz yaz ayında 83° çok fazla değil. Kesinlikle size katılmıyorum. Herkes dual veya TUF modellerinden ROG Strix veya Gaming z soğutması bekliyor. Aynı şekilde Armor modelide 80° çıkıyor. Bu ısınıyor anlamına gelmez. Diğer modellere göre daha çok ısı artışı var tamam ama by markalar bu modellerde ROG Strix veya Gaming Z soğutması olmayacağını söylüyor. Ki bence 90 dereceye kadar kritik değerler değildir.

Dual modeli isiniyor dediğiniz yaz ayında 83° çok fazla değil. Kesinlikle size katılmıyorum. Herkes dual veya TUF modellerinden ROG Strix veya Gaming z soğutması bekliyor. Aynı şekilde Armor modelide 80° çıkıyor. Bu ısınıyor anlamına gelmez. Diğer modellere göre daha çok ısı artışı var tamam ama by markalar bu modellerde ROG Strix veya Gaming Z soğutması olmayacağını söylüyor. Ki bence 90 dereceye kadar kritik değerler değildir.
Kartın maksimum derecesi 88. Turing mimarisi sıkıntılı gibi ısı konusunda.

Armor modeli bu kadar ısınmıyor yeni modellerde. Eski serilerinde 80'e ulaşıyordu ama bu çift fanlı TUF serisi ise 90 derecelere kadar çıkıyor. Soğutması gerçekten kötü bakır borular hiç yok bildiğimiz çok eski kartlarda olan alüminyum gövde koyulmuş o da ısıyı dağıtsın diye. Kartın tasarımına bakarsanız anlarsınız. Dual modeli 2060 ve üstünde iyi soğutma sağlıyor ancak bir tık alt modellerde maalesef kötü. Strix 70'i bile geçmiyor. Strix soğutması beklemiyoruz ama bu kadar sıcaklık da biraz fazla zaten yeni TUF modellerinde 3 fanlı tasarımına geçmiş.

Dual TUF ve Phoenix modellerinin ortak sıkıntısı ufacık bir soğutma bloğuna sahip olmaları. O modellerin 80 85 derecelerde çalışması normal. Ayrıca 90 derece sınır diye 90 derecenin altındaki sıcaklıklar normal olmuyor. 83 derecede çalışan bir ekran kartında saatlerce oyun oynamak ekran kartına zarar verecektir. Kimse o modellerden Strix veya Gaming X soğutmaları beklemiyor ama Asus'un yaptığı tamamen insanları kazıklamak. Budget bir ürün yapıyorsan adam akıllı yap ki yine verdiğin paraya değsin. Bu bahsettiğim üç model de direk berbat.

Armor modeli bu kadar ısınmıyor yeni modellerde. Eski serilerinde 80'e ulaşıyordu ama bu çift fanlı TUF serisi ise 90 derecelere kadar çıkıyor. Soğutması gerçekten kötü bakır borular hiç yok bildiğimiz çok eski kartlarda olan alüminyum gövde koyulmuş o da ısıyı dağıtsın diye. Kartın tasarımına bakarsanız anlarsınız. Dual modeli 2060 ve üstünde iyi soğutma sağlıyor ancak bir tık alt modellerde maalesef kötü. Strix 70'i bile geçmiyor. Strix soğutması beklemiyoruz ama bu kadar sıcaklık da biraz fazla zaten yeni TUF modellerinde 3 fanlı tasarımına geçmiş.
Evet TUF modeli biraz tırt biliyorum Dual serisi RTX serisinde başarılı 1660ti modelini bilmiyorum. Ben genel olarak Dual sıkıntılı dediniz sandım. Bu arada armor modelindede ısınan modeller var.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı