GTX 1660 ve R5 2600 siyah ekran hatası

Merhabalar. Sistemimde siyah ekran sorunu yaşmaktayım. Başta bu sorunu Windows kaynaklı sanmıştım fakat format attıktan sonra da problemi yaşamaya devam ediyorum. 2 farklı şekilde yaşıyorum bu sorunu birincisi pek önemli değil ama ikincisi için bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor. 1.si bir oyunu açtığımda ya da herhangi bir yükleme ekranında vs. 1 kereliğine siyah ekran yaşıyorum, daha sonrasında herhangi bir siyah ekran olmuyor. Oyun içinde vs. problem olmuyor. Diğer oluşma şekli ise bilgisayarı eğer uyku moduna almışsam ve sonrasında tekrar uyandırmışsam herhangi bir oyun oynanmaz hale geliyor. İnternette vs. sıkıntı olmuyor, gezinebiliyorum. Ama oyun açtığım zaman 3 saniyede bir siyah ekran oluyor ve dediğim gibi oynanmaz hale geliyor. Bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Kablo ile ilgili bir sıkıntı olabilir ama bu uyku modundan uyandırmayla ne alakası var bilmiyorum. Daha önce böyle bir sorun yaşadığımı hatırlamıyorum, cevaplarınızı bekliyorum :)
sistem:
  • Anakart: MSI B450 GAMING Plus.
  • Işlemci: Ryzen 5 2600 (stok soğutucu)
  • Ekran kartı: MSI GTX 1660 Gaming X.
  • RAM: Corsair LPX 2x8 (16 GB) 3000 MHz DDR4.
  • SSD: Gigabyte 480 GB ud serisi.
  • Güç kaynağı: Cooler Master MasterWatt Lite 600W 80+
  • Kasa: Cooler Master Masterbox K500L.

O ne oluyor tam olarak :D
GPU'nun lehim ayaklarından birinin veya birkaçının PCB üzerinden ayrılması. Tam olarak kopmazsa normal şartlarda çalışabilir fakat ufak fan çalıştırmalarında, ufak tefek titreşimlerde ekran kartı görüntü vermeyi anlık olarak kesebilir. Sorununuz bu ise kartı bu şekilde kullanmak kısa süre içinde onu tamamen kullanılamaz hale getirebilir. Garantisi varsa garantiye yoksa da reballing e göndermenizi öneririm. Ama önce sorunun bu bahsettiğim şey olduğundan emin olmalısınız. Siyah ekrandan sonra ''...'' görüntü vermeyi durdurdu ve bu durumdan başarıyla kurtuldu gibisinden bir uyarı alıyorsanız sorun çok yüksek ihtimalle dediğim şekildedir.

GPU'nun lehim ayaklarından birinin veya birkaçının PCB üzerinden ayrılması. Tam olarak kopmazsa normal şartlarda çalışabilir fakat ufak fan çalıştırmalarında, ufak tefek titreşimlerde ekran kartı görüntü vermeyi anlık olarak kesebilir. Sorununuz bu ise kartı bu şekilde kullanmak kısa süre içinde onu tamamen kullanılamaz hale getirebilir. Garantisi varsa garantiye yoksa da reballing e göndermenizi öneririm. Ama önce sorunun bu bahsettiğim şey olduğundan emin olmalısınız. Siyah ekrandan sonra ''...'' görüntü vermeyi durdurdu ve bu durumdan başarıyla kurtuldu gibisinden bir uyarı alıyorsanız sorun çok yüksek ihtimalle dediğim şekildedir.
Yani tam olarak öyle mi pek fikrim yok ama görüntü vermeyi durdurdu demiyor da görüntü bir gidip bir geliyor. Bilgisayarı yeniden başlattığımda düzeliyor (Uyku modu için). Yani bu sorunu yaşıyorsam sürekli böyle olması gerekmez mi? Uyku moduyla ne alakası var pek anlam veremedim ya :/

Anlayan birisi bilgisayarı kendisi görürse çok daha kesin bir şey söyleyebilir size. Yazılımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum. Belki güç kaynağınızda bir arıza vardır. Yetersiz geldiği ihtimalini gözardı ediyorum çünkü sisteminize 600W güç kaynağı normal şartlarda fazlasıyla yeterli olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı