GTX 1660 vs 1660 Ti vs 1660 Super vs RTX 2060

Bütçe
3200

caner782

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle iyi günler, yakın zamanda 144Hz monitör aldım ve tam anlamıyla monitörü kullanamıyorum. İşlemcim Ryzen 5 1400. YouTube'dan ve sosyaldeki konulara baktığım kadarıyla, hiçbir kart işlemcimle darboğaz yapmıyor. Bütçem 2-3 bin TL arasında zorlarsam maksimum 200-300 zorlayabilirim. Önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

Gigabyte GeForce GTX 1660 Super Gaming 6 GB sana öneririrm 3 fanlı güçlü bir kart ve fiyati da bütçene uygun Ti almayı düşünme bence 1660S ya da RTZ 2060 almaya bak.

Öncelikle iyi günler, yakın zamanda 144Hz monitör aldım ve tam anlamıyla monitörü kullanamıyorum. İşlemcim Ryzen 5 1400. YouTube'dan ve sosyaldeki konulara baktığım kadarıyla, hiçbir kart işlemcimle darboğaz yapmıyor. Bütçem 2-3 bin TL arasında zorlarsam maksimum 200-300 zorlayabilirim. Önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

Eğer RTX 2060 darboğaz yapmayacaksa (yapar gibi geliyor ama emin değilim) RTX 2060 öneririm.

Yük altinda 80 derecede çalışiyor diye biliyorum.

Edit: Bir konuda

Ryzen 5 1400 ile RTX 2060 ile ilgili Ali güngörün cevabı.

Darboğaz olur, yüzde 30'lara varabilir. Optimize birkaç oyunda kurtarsa da her oyunda süper performans vermez. 1660 daha uygun bir ekran kartı olur bu işlemci için.

R5 1400 OC yapmazsan buradaki tüm kartlar ile darboğaz olacaktır. Bence 3000TL bütçen varsa R3 3100 işlemci (950TL) ve GTX 1660S ekran kartı (2050TL) al.

Ya da sadece 1660S al ve darboğazı minimum düzeye çekmek için işlemciye iyi bir OC yap.

OC yapmaya dair hiçbir fikrim yok. O yüzden ilerleyen aylarda işlemci de alabilirim. Şuanlık ekran karti alip ileride islemci yukseltmeyi düşünüyorum. Ek olarak sanırım ana kartın OC yapmayla alakası var ve anakartım B350M Pro-Vd plus.

OC yapmaya dair hiçbir fikrim yok. O yüzden ilerleyen aylarda işlemci de alabilirim. Şu anlık ekran karti alip ileride islemci yukseltmeyi düşünüyorum. Ek olarak sanırım ana kartın OC yapmayla alakası var ve anakartım B350M PRO-VD Plus.

Değiştirceksen kesinlikle RTX 2060 al en kötü bir bilgisayarcıya yaptır OC 1660 ile RTX 2060 arsına çok fark var.

2060 1080P'de R5 1600 ile darboğaz yapıyor onla yüzde 30ları geçer.(Overclock olmadan)

Oyleyse ya ekran kartından fedakarlik edip, bir islemci alacağım ya da OC yapmayi ogrenmem gerekiyor. Tabi stok fan ile ne kadar olacagi da malum.

Gigabyte'ın 1660 superi veya MSI'ın Ventusu ya da Gaming xini almayi dusunuyorum sizce hangisi. 2 3 fpsin derdinde degilim ama ventusta sanirim sicaklik sorunu varmış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı