GTX 1660S için 70-80 derece normal mi?

Kemal05

Hectopat
Arkadaşlar, ben uzun süre oyun oynayan biriyim. Karantina var, yılbaşı da geldi. Zaten ekran kartim ASUS GeForce GTX 1660S TUF Gaming 6 GB OC Edition. Ağır oyunlar oynuyorum. Warzone, Cyberpunk 2077 FPS'te sorun yok. MSI Afterburner ile oynuyorum. Ekran kartım uzun süre 70 derecede kalsa sorun olur. Kardeşimde oyun oynuyor yani günün çoğu 70 derece oluyor. Sizce bu kadar uzun kalmasında zarar var mı? Ayarlar normal.

Zarar vereceğini sanmıyorum fakat uzun süre yüksek sıcaklıkta kaldığı için belirli aralıklarla termal macunu değişmesi gerekir (ben eski ekran kartlarında yapıyorum yeni kartlarda termal macun değişmesi oluyor mu emin değilim)

70 dereceyse nornal, 80 sıkıntılı. Asus TUF serisinin 2 fanlı modelleri sorunlu, yenilenen modeller ise EVO adıyla satılıyor.

Kartınız 3 fanlı mı?
2 fanlı
Hayır, sorun olmaz. Zaten fanlar belli bir seviyeye gelene kadar dönmüyor. MSI Afterburner üzerinden grafik birimi fanlarının hangi devirde döndüğünü öğrenebilirsiniz.
Çoğu zaman 60 ama 70 geçmiyor

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı