GTX 1660S sistem GPU ve CPU az kullanma sorunu

The_Hydra3

Hectopat
Merhaba ben 2 hafta önce falan yeni bir PC topladım. GTX 1660S Ryzen 5 2600 ve 16 GB RAM.
Ama oyunlarda GPU ve CPU'yu az kullanıyor mesela PUBG'de bazı durumlarda sadece %80'e kadar çıkıyor ama normalde %50 %60'larda geziyor.
Bunu nasıl yükseltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşe yarıyıcağından emin misin?
Genellikle sürücü kaynaklı oluyor. İki kere art arda aynı sürücünün yüklenmesi gibi ya da tam kurulmayan sürücü. Bu program tüm ekran kartı sürücülerini siler. Siz temiz kurulum yaparsınız.
Sürücü kaynaklı değilse alternatif çözümler oluyor. Grafik yükseltme veya ekran kartı ayarları gibi.

Grafik ayarları full ultrada değil herhalde, aksi takdirde normal-düşük grafik ayarlarında o işlemciden özellikle de bu tip optimize özürlü işlemciye yüklenen bir oyunda ahım şahım deli gibi bir performans beklemek de çok iddialı olur bu noktada. Onun haricinde de yanlış anlaşılmasın sistem donanımında herhangi bir uyumsuzluk yok, merak etmeyin. RTX 2060/2060 Super gibi modellerle dahi birçok oyunda yüksek grafik ayarlarında tam verim alınabilir o sistemden, ama bana kalırsa bu PUBG'de 144 Hz veya daha üst seviye tazeleme hızına sahip bir monitör kullanmıyorsanız ayarları yükseğe çekip stabil bir oyun deneyimi yaşayın daha iyi derim. Diğer türlü low ayarlar + stabil dropsuz 120 FPS+ deneyimi için tekli çekirdek performansı çok daha güçlü ve performanslı bir işlemciye geçiş yapmakta fayda var.

Genellikle sürücü kaynaklı oluyor. İki kere art arda aynı sürücünün yüklenmesi gibi ya da tam kurulmayan sürücü. Bu program tüm ekran kartı sürücülerini siler. Siz temiz kurulum yaparsınız.
Sürücü kaynaklı değilse alternatif çözümler oluyor. Grafik yükseltme veya ekran kartı ayarları gibi.

Peki teşekkürler.

Grafik ayarları Full Ultra'da değil herhalde, aksi takdirde normal-düşük grafik ayarlarında o işlemciden özellikle de bu tip optimize özürlü işlemciye yüklenen bir oyunda ahım şahım deli gibi bir performans beklemek de çok iddialı olur bu noktada. Onun haricinde de yanlış anlaşılmasın sistem donanımında herhangi bir uyumsuzluk yok, merak etmeyin. RTX 2060/2060 Super gibi modellerle dahi birçok oyunda yüksek grafik ayarlarında tam verim alınabilir o sistemden, ama bana kalırsa bu PUBG'de 144 Hz veya daha üst seviye tazeleme hızına sahip bir monitör kullanmıyorsanız ayarları yükseğe çekip stabil bir oyun deneyimi yaşayın daha iyi derim. Diğer türlü Low ayarlar + stabil dropsuz 120 FPS+ deneyimi için tekli çekirdek performansı çok daha güçlü ve performanslı bir işlemciye geçiş yapmakta fayda var.

Tamam teşekkürler.
Grafik ayarları full ultrada değil herhalde, aksi takdirde normal-düşük grafik ayarlarında o işlemciden özellikle de bu tip optimize özürlü işlemciye yüklenen bir oyunda ahım şahım deli gibi bir performans beklemek de çok iddialı olur bu noktada. Onun haricinde de yanlış anlaşılmasın sistem donanımında herhangi bir uyumsuzluk yok, merak etmeyin. RTX 2060/2060 Super gibi modellerle dahi birçok oyunda yüksek grafik ayarlarında tam verim alınabilir o sistemden, ama bana kalırsa bu PUBG'de 144 Hz veya daha üst seviye tazeleme hızına sahip bir monitör kullanmıyorsanız ayarları yükseğe çekip stabil bir oyun deneyimi yaşayın daha iyi derim. Diğer türlü low ayarlar + stabil dropsuz 120 FPS+ deneyimi için tekli çekirdek performansı çok daha güçlü ve performanslı bir işlemciye geçiş yapmakta fayda var.
Ayarları yükseğe almak hiçbirşeyi değiştirmedi

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı