GTX 1660S sistem uyumu

Babell

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar. Daha önce sistem tavsiyesi istediğim bir konu açmıştım ve tavsiyeler doğrultusunda bir sistem toplamıştım.
Sistemimde MSI B450M-A PRO Max anakart, Ryzen 5 3600 işlemci ve Palit GTX 1660 Super ekran kartı bulunuyor. Bunların yanında 3600 MHz destekleyen 2 adet 8 GB RAM almıştım. BIOS ayarlarını ilk açtığımda RAM'lerim 2133 gibi bir değer gösteriyordu ve bunları OC ayarlarından 3600e çektim. Bu durum bilgisayarım için bir sorun yaratır mı? Ve bilgisayarımın performansını arttırmak için yapabileceğim şeyler var ise yardımlarınızı rica ediyorum. SSD'm Netac 512 GB M.2 ve RAM'lerim de 2 adet G.Skill 3600MHz. Henüz Windows'u bile kurmadım, sistem toplama sonrasında önerileriniz nelerdir? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Ramlerin ayarı bir sorun yaratmaz. Sitem toplama sonrasında driverları kendi sitelerinden indirip kurmanı tavsiye ederim. Bunun dışında daha çok performans için Overclock yapabilirsin. Parça adını google a yazarsan bir sürü sonuç çıkar. Fazla anlamam diyosan driverları kur yeter.

AMD işlemciler yüksek RAM frekanslarını çok sever. XMP açmanın zararı yoktur. SSD kapasitesini tamamen doldurmazsanız performans düşüşü yaşamazsınız. Programları ve driverları orijinal sitelerinden indirmeye özen gösterin.

Arkadaşlar hepinize değerli yorumlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Bilgisayar konusunda ortalamanın altında bilgiye sahip olduğumu düşünmeme rağmen sizler sayesinde birçok soruma cevap buldum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı