GTX 1660S sistemde düşük FPS değerleri

İşletim sistemi
Windows 10

Emik

Decapat
Merhaba öncelikle, bilgisayarımı yaklaşık 6 ay önce Vatan Computer'dan OEM hazır sistem olarak aldım özelliklerini metnin sonuna yazacağım. Gelelim sorunuma, bilgisayarı ilk aldığım günlerde başlayan düşük FPS probleminden hala muzdaribim önerilen sistem gereksinimi GTX 1060 olan bir oyunda (Red Dead Redemption 2) RX580'e sahip olan arkadaşım medium-High grafiklerde 60FPS alırken aynı yerde düşük grafiklerde 30-40 FPS alıyorum başlarda ben de oyunun optimizasyonuyla ilgili olduğunu düşündüm fakat bu problem bu oyun ile sınırlı değil, neredeyse her yüksek sistem isteyen oyunda bilgisayarım düşük FPS veriyor ve günde en az 1 kez kapanıyor, işin garip tarafı bu olay günde sadece bir kez yaşanıyor yüksek sistem isteyen bir oyuna girdiğimde öncelikle aniden oyun ve Discord sesleri donmaya başlıyor ve ardından oyun donup bilgisayar kendine reset atıyor. Sorunun CPU sıcaklığından kaynaklandığını düşünsem de sonrasında CPU sıcaklığımın oyun oynadığım sırada maksimum 55-58 dereceye çıktığını gördüm kasa FreeDOS olduğu için driverları ve Windows'u doğal olarak. ben kurdum profesyonel olmadığım için benden kaynaklandığını düşünerek NVIDIA driverlarını defalarca silip yüklesem de (günlerce aralıklarla) sorun devam etmekte. henüz format atmadım, işe yarar mı bilmiyorum fakat sorunuma çare bulunamazsa format atmayı düşünüyorum. Biliyorum çok uzun yazdım fakat 6 aylık bir periyordu ancak bu kadar cümleye sığdırabildim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Sistemim:

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten öyle kapsamlı bir sorunki bu. Ne açıdan bakabileceğimi bile çözemedim. Bence temiz bir kurulum denenmeli. Daha fazla bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı