GTX 1660Ti Düşük GPU Kullanımı

Alyman

Hectopat
Yer
ELAZIĞ
Daha fazla  
Meslek
inşaat mühendisliği
Sistemim:
*ASUS B350 Prime Plus
*AMD Ryzen 5 1600
* 2*8 GB RAM 2400MHz
* MSI GTX 1660 Ti Armor
PUBG oyununda GPU kullanımı sürekli %50-60 arasında geziyor, ful yapıyorum ayarları yine aynı lobi dışında hiç %99 olmuyor bir ton çözüm yolu denedim. Bir de bunun yanında ani düşüşler oluyor. İnternette bu kombinasyondaki PC’lerin videolarını izliyorum hepsinde %90 üzeri kullanıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. İnşallah düzeltebilirim.

Vsync açıktır onu kapatın deneyin.
Denedim yine %60 civarında kalıyor. Bios guncelledim. Ramlari kontrol ettim. Ekran kartı ve windows güncel . Ayarları maksimum performans yaptım. İlginç sekilde olmuyor hata nerde bulamadım.

İslemcim %20-30 arasında kullanıyor.Monitörumü degistiricem insallah ancak suanlık 60 hz var ondan dolayı olur mu ki ?

Reis nasıl iştir anlamadım.

Ekran kartınız için 1080p 144Hz monitor en ideal monitordur. Yüksek ihtimalle 720p veya 1440x900p bir monitor kullanıyorsunuz. Eğer ayarlarınızı olabilecek en yüksek ayarlara çekerseniz, işlemci kullanımı %90-%100 aralığına gelecektir ve ekran kartınız %60'ı geçmeyecektir. Bu da demek oluyor ki monitor kaynaklı darboğaz sorunu yaşıyorsunuz. İşlemci olarak ne kullanıyorsunuz?

Monitörüm 1080p

Monitörüm 1080p.

İşlemciniz karta darboğaz yapıyor. 1660 Ti için en az R5 2600 gerekli.
Ryzen 1 ve 2 serilerindeki işlemcilerin tekli çekirdek performansında 1080p de Intel'e göre gerideler.

Tavsiyem elinizdeki Ryzen 1600'ü satıp Ryzen 3600'e geçmek olacaktır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…