GTX 550 Ti çok ses çıkartıyor

yasin47

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartım GTX 550 Ti tek fanlı Zotac modelı bosta 35 derece, oyunda 85 kadar cıkıyor. Oyunlar da Call of Duty 4 gıbı eskı yanı ses cok cıkıyor, cızırtı yapıyor. Termal macun degısem olur mu duzelır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartım GTX 550 Ti tek fanlı Zotac modelı bosta 35 derece, oyunda 85 kadar cıkıyor. Oyunlar da Call of Duty 4 gıbı eskı yanı ses cok cıkıyor, cızırtı yapıyor. Termal macun degısem olur mu duzelır mı?

Fanı birkaç seniye durdur cızırtı geçecek mi? Eğer geçiyorsa fandan yapıyordur. Fanı yağlayın ve termal macun değişimi yapın düzelir.

Düzelmez. Kartın chipsetinden geliyor o ses.

Eski kartlarda çoğunlukla coil when gibi bir ses olayı vardı bu yük altına girince oluşur GTX 550 Ti için yük altında 85 derece iyi bir soğutma değil en erken zamanda ekran kartına bakım yapmanızı öneriyorum GPU1 85 derece ise üzerindeki VRAM'ler kaç derecedir Allah bilir.

Fanı birkaç seniye durdur cızırtı geçecek mi? Eğer geçiyorsa fandan yapıyordur. Fanı yağlayın ve termal macun değişimi yapın düzelir.
Dediğin gibi fanı durdurdum ses gitti ama bıraktım fanı ses geldi fandan dolayi ama bu sesi ısınmayı nasıl yapacaz boşta 45 derece oluyor PC Nvidia denetim masasından birşey yapsam azalır mı ısınması sesi şimdilik

Dediğin gibi fanı durdurdum ses gitti ama bıraktım fanı ses geldi fandan dolayi ama bu sesi ısınmayı nasıl yapacağız boşta 45 derece oluyor PC NVIDIA Denetim Masası'ndan bir şey yapsam azalır mı ısınması sesi şimdilik.

Masaütünde = NVIDIA Denetim Masası = 3D ayarlarının yönetilmesi = oradaki ibarelerden sadece güç yönetimi diye bir ayar var optimum güç yap böylelikle daha az güç çeker tabii hiç ellemediysen zaten böyledir.

Sesin fanlardan gelebileceğini düşünmedim. Çoğunlukla da coil whine yüzünden olur bu tür olaylar.

Bir kere coil wihne chipsetten gelmez bobinlerden gelir. Fanlar da cızırtı yapabilir. Adam GTX 550 Ti diyor kaç yılın kartı. Bakımsızsa illaki bakım gerekir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı