GTX 550 Ti ile Valorant oynanır mı?

Helioschwarz

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, PC'me Valorant indirdim fakat 60 FPS'in altında ve sık sık FPS drop yiyorum, fakat internette testlerde en düşük ayarlarda 100 FPS'in altına inmiyor. Nedenini anlamadım. Sistemim(1GB GTX 550 Ti, E8400 işlemci, 8 GB RAM, 480W PSU) (işlemci kaynaklı olduğunu düşünüyorum)

Vsync açıksa kapayın. İşlemciniz biraz eski ve ekran kartınızla işlemcinin termal macunu kurumuş olabilir. Çözünürlüğü düşürüp deneyin olmazsa macunları yenileyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende bu videodan bahsediyorum.
V-Sync açıksa kapayın. İşlemciniz biraz eski ve ekran kartınızla işlemcinin termal macunu kurumuş olabilir. Çözünürlüğü düşürüp deneyin olmazsa macunları yenileyin.

Anladım ama termal macunum yok ve bir şey olur diye korkuyorum ve bir sorum daha olacaktı benim işlemci fanından traktör gibi ses çıkıyor sizce ömrü dolmuş mudur?(herkese soruyorum)
Q9xxx serisi bir işlemci alarak sorunu çözebilirsiniz.
Cevaplayan herkese teşekkür ederim. İşlemci ve işlemci fanı almaya çalışacağım.

Selamlar, PC'me Valorant indirdim fakat 60 FPS'in altında ve sık sık FPS drop yiyorum, fakat internette testlerde en düşük ayarlarda 100 FPS'in altına inmiyor. Nedenini anlamadım. Sistemim(1GB GTX 550 Ti, E8400 işlemci, 8 GB RAM, 480W PSU) (işlemci kaynaklı olduğunu düşünüyorum)
Böyle bir kombinasyon ile işlemciniz epey zorlanacaktır. FPS droplarının sebebi de işlemcinin fazla ısınmasıyla beraber saat hızlarını düşürmesi olabilir. Eğer yakın zamanda işlemci ve anakartı değiştirmeyi düşünmüyorsanız iyi bir soğutma sağladığınızdan emin olun.

Oyunu olabildiğince yüksek çözünürlük ayarlarıyla oynamayı deneyin. Böylece iş yükünü ekran kartına daha orantılı yönlendirebilirsiniz.
Oyun arkada açık iken işlemci kullanımını etkileyecek şeyleri kapatın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı