RX 6900XT sistem bir süre sonra "Your device ran into a problem and needs to restart" hatası veriyor

• Konuyu başlatan Syatix
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 313

Syatix

Kilopat
Arkadaşlar, iki hafta önce hazır sistem aldım. RX 6900 XT, AMD Ryzen 5 7600 işlemci. Bazı sorunlar oluşuyor:
1) Bilgisayar ile bir süre vakit geçirdikten sonra birden donuyor. "Your device ran into a problem and needs to restart" diye bir yazı çıkıyor ve bilgisayar yeniden başlıyor. Rekabetçi oyunların ortasında oluyor bir de. Nedeni donanım kaynaklı mı, yazılım kaynaklı mı anlamadım.
2) Bilgisayarın güç düğmesine basıyorum ve açılışta anakart logosunda kalıyor. Sonra kendim yeniden başlatıyorum, bu sefer açılıyor.
3) Bilgisayarı ilk açtığım zaman bazen kurtarma modu giriş kısmı geliyor, neden anlamadım. Ama bilgisayarı yeniden başlatınca sorunsuz açılıyor.

Windows 11 Pro kullanıyorum. Etkinleştirmedim. Microsoft sitesinden indirdim. Bu hatalar donanım kaynaklı mı, yazılım kaynaklı mı bilmiyorum. Sürücüleri vesaire kendi sitelerinden indirdim. BIOS güncellemesi falan yapmadım.

Minidump Dosyası:

Son düzenleme:
Anakartım Gigabyte B650M S2H. BIOS driverı arattığım zaman rev1.0, rev1.2 gibi seçenekler çıkıyor. Benim anakart Rev'i kaç bilmiyorum. Şu anki BIOS sürümüm FA3. FA3 driverı rev1.1 sürümünde mevcut. Şimdi ben Gigabyte B650M S2H rev1.1 driverı ile güncelleme yapacağım değil mi?

Anakartın revizyon numarası anakartın sol alt köşesinde yazar.

Sadece B650M S2H yazıyor.

Tamam hocam gördüm rev 1.3' müş. Hocam son bir sorum daha var. Benim bios sürümünden sonra 5 adet güncelleme gelmiş. Bunları tek tek indirip kurmak zorundamıyım. Yoksa direk son sürümü indirsem olur mu?

Son düzenleme:
Sadece B650M S2H yazıyor.

Tamam hocam gördüm rev 1.3' müş. Hocam son bir sorum daha var. Benim BIOS sürümünden sonra 5 adet güncelleme gelmiş. Bunları tek tek indirip kurmak zorunda mıyım? Yoksa direk son sürümü indirsem olur mu?

Direkt son sürümü kurabilirsiniz.

Evet. Rufus ile diski oluşturdum. Driverı yükledim. Qflash kısmından seçtim. Read to reboot kısmında dondu. Yeniden başlattım fakat aynı.

Flash belleği FAT32 şeklinde hazırladınız mı?

Flash belleği FAT32 şeklinde hazırladınız mı?
Tamamdır hocam çok teşekkürler. Güncelleme oldu. Şimdi temiz bir windows 11 kurulumu yapıcam. Kurulum sonrası yazılımsal olarak sorun oluşmaması için nasıl bir yok izlemeliyim?

Maalesef anakart ekranında kalmaya devam ediyor. Windows kurulurken kendini yeniden başlatıyor o aşamada bile anakart ekranında kalıyor. Windows'un yüklenmesi için donma sırasında yeniden başlatmam gerekiyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı