Anlık olarak sorunu çözmüş bulunmaktayım, sorun donanımsal mış çözümü ise şu şekilde;
Ekran kartını bilgisayardan çıkarttım, fanını söktüm ve chipsetin üzerindeki termal macunu bir güzel sildim hatta peçeteyi azıcık ıslatarak ıslatıp sildim sonrasında güzelce kuruladım iyice temizlemeye özen gösterin yoksa işlemi yaparken macun yanıp sizi rahatsız edecek bir koku çıkartabilir (bizzat başıma geldi), ekran kartını chipset yere bakacak şekilde ters çevirip havada tuttum ve çakmağı çakıp chipsetin her yerinde yaklaşık 5 dakika gezdirdim, sabit bir yere tutmayın sürekli hareket ettirin ateşi, sonrasında ise chipsetin üzerinde siyah bir tabaka oluştu onu da peçeteyle bir güzel temizledim peçeteyi ıslatıp güzelce sildim termal macunu sıkıp fanı taktım sonrasında ekran kartını bilgisayara taktım. Başta olmamış gibi göründü, çözünürlük ayarlarında çözünürlük bulunamıyordu ben de aygıt yöneticisine baktım ve hala kod 43 hatası aldığımı gördüm, bunun üzerine aygıta sağ tıklayıp devre dışı bırak butonuna basıp sonrasında da etkinleştir butonuna bastım, ekran birkaç saniyeliğine gitti ve geri geldi. Geldiğinde en düşük çözünürlükteydi ben de ekran ayarlarından çözünürlüğü değiştirmeyi denedim ve tüm çözünürlükler görünüyordu, 1600x900 çözünürlüğünü seçtim şu anlık sorunsuz çalışıyor daha işlemi yapalı 30 dk olmadı. Umarım uzun süre kullanabilirim.
Not: Eğer ekran kartınızı gözden çıkarmışsanız bu işlemi yapın, ekran kartını tümden bozabilirsiniz. Bu işlem kalıcı bir çözüm değildir tamamen şansa bağlıdır, bazı durumlarda 1-2 yıl bile götürdüğü olmuş fakat 1 gün hatta belki 1 saat bile götürmeyebilir. Eğer bu işlemi yapacaksanız bunları göze alın.
Eki Görüntüle 1046038