GTX 560 ve i7 4790K

ANIL ÇAKIR

Megapat
Daha fazla  
İyi günler Technopat ailesi. Umarım konuyu doğru yere açmışımıdır. Daha öncede buna benzer bir konu açtım.
Topladığım sistem:
Intel Core i7 4790K

CORSAIR 8GB (2x4GB)Vengeance

ASUS Z97-PRO GAMER Intel Z97

Asus GTX560 1GB GDDR5 256 Bit ekran kartı

Frisby 500 Watt PSU’lu ATX Kasa

Cooler Master Hyper
212 Evo Soğutucu

Sizce bu işlemci ve ekran kartı ile GTA 5 ve yeni çıkabilecek oyunlarda kaç FPS alınır? Bir arkadaş 40-50 FPS alırsın demişti sizce de alır mıyım ?
Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 560 eski bir kart. Fotoğraftaki sistemde ekran kartı bile yok ve anakarta çok yüklenmişsiniz. Technopat'ın sitesinden aldığım sistem buyrun ;
MSI H97 PC Mate Anakart
Intel Core i5 4460 İşlemci
ASUS GTX960 ROG STRIX Ekran kartı
8 GB HyperX Savage RED Kit RAM
WD 3.5″ 1TB Caviar Blue Depolama
Cooler Master N400 NSE-400-KKA600-N 600W Kasa
Kasaya dahil 600W Güç kaynağı
ASUS 21.5″ VS228NE Monitör

Arkadaşlar ekran kartını önceden almıştım o yüzden başka ekran kartı almıyorum ayrıca vatanda stokta olmadığı için sepete eklemedim diğer bi konu ise anakartı yüksek tutmamın sebebi i7 işlemci olması kısacası benim sorum bu sistemde gta5 de kaç fps alırım bu yani değiştirmeyi düşündüğüm şu an sadece kasa merak ettiğim kısımı belirttim yoksa ekran kartını kullanmış olsaydım bende i5 sistem toplayıp gtx 960 serisi ekran kartı alabilirdim fakat önceden aldığım için ve kullanmadığım için değiştirmiyorum
Teşekkürler

Dostum ekran kartın çok eski. 4790K yerine 4690K ya yönelebilirsin. Ayrıca anakarta da aşırı yüklenmişsin o kadar kusura bakma ama hiç gerek yok. Daha düşük maliyetli kaliteli ürünler var. Boş yere o kadar lüks tüketime heves etme. Ssd falan al yada başka şeylere yönel. Psu yükseltebilirsin mesela.

psu daha kaliteli bişey alabilirsin ekran kartı gtx960 alman daha iyi olur ve daha güncel bi ekran kartıdır bilğin gibi yeni ve yeni çıkacak teknolojileri de destekler

Anakart çok abartılı diyenler bunu neye göre söylüyor acaba? Oradaki işlemci i7 4790k, Z97 PC Mate ile mi overclock edilsin? Bu anakartın MSI karşılığı Gaming 5'tir ve f/p anakartların öncülüğünü yapıyor. Sistem gayet iyi ve dengeli olmuş ancak o kasayı bi çöpe atalım ve yerine, yeni çıkan 600W PSU'lu Zalman Z3 Plus alalım olur mu?

Frisby kasayı bırakmanı öneririm. i7 işlemci yerine i5 4690k daha iyi olacaktır oyun için. Asus'un çıkardığı BIOS sürümleriyle H serisi anakartlarlada da OC yapabilirsiniz. İleride bu sisteme iyi bir ekran kartı yükseltmesi yapabilirsiniz.
upload_2015-6-28_7-34-51.png

Aklım karışıktı sayenizde iyice karıştı :D Ama önemli değil kasayı değiştirdim daha iyi bir kasa alıcam cooler master yada zalman gibi fakat i7 almamdaki sebep şuydu ben i5 topladığımda i7 ile arasında 300-350 tl fark oluyordu ve ekran kartını önceden alıp kullanmadığım için bu 350 tlyi i7 ye yatırmayı düşünmüştüm ve bu işlemciye 1.100 tl verdikten sonra iyi bir anakart olması için z97 pro gamer'ı almayı tercih ettim şu an karar veremedim yani abilerim bu işten anlıyorum fakat parçaları yerine koyamadım sonuçta alacağım işlemci ve anakart i5 den daha iyi ama gereksiz fazla diyen olmuş neden böyle dediler anladım bu konuda bana sağlam yardımlar bekliyorum en kısa zamanda toplayacağım iyi bir sistem olmasını istiyorum en az 3-4 sene arkasına bakmadan gitsin istiyorum ilerleyen zamanlarda ekran kartını değiştiririm çünkü daha kutusu açılmadı dolapta yatıyor :D

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı