GTX 570 vs GTX 750

Legendario

Kilopat
Daha fazla  
Yeni bir PC topluyorum. 16 GB RAM kullanacağım. Elimde 2 tane ekran kartı var. GTX 570 synergy ve GTX 750 2 GB. Sizce hangisi daha iyi oyun performansı sergiler?

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 570 normal şartlarda saf güç olarak 750 Ti modeline denk bir GPU, düz 750'ye oranla ise çok daha performanslıdır. Ancak bu kart eski 40nm Fermi mimarisine sahip olduğu için 219W gibi korkunç seviyede yüksek TDP değerine sahip, bu kartı kullanmak istiyorsanız güç kaynağınızın minimum sağlam ve kaliteli 550W olmasına dikkat edin, ayrıca 2010 çıkışlı bir kart olduğu için de ısınma sorunlarına karşın kartın detaylı bakımlarını da yaptığınızdan emin olun derim. Ek olarak, GTX 570'ten maksimum seviyede performans almak istiyorsanız da eski sürücüleri kullanmanızda fayda var, yeni oyunlarda yeni sürücüler maalesef eski nesil kartları süründürüyor, bu da küçük bir dipnot olsun. Ama PSU tarafında sıkıntınız varsa, 10-15 FPS daha az alarak, düz GTX 750 modeliyle de yolunuza devam edebilirsiniz.

Screenshot_20200528_014225.jpg

Son düzenleme:
Yeni bir PC topluyorum. 16 GB RAM kullanacağım. Elimde 2 tane ekran kartı var. GTX 570 synergy ve GTX 750 2 GB. Sizce hangisi daha iyi oyun performansı sergiler?
GTX 750 modeli 55W TDP değerine sahipken GTX 570 tam 219W TDP değerine sahip. Oyun performansları benzer. Neredeyse 4 kat daha az ısınıp güç tüketen GTX 750 modelini kullanın derim 😀

Ti modeliyle benzer yalnız, düz olanla değil 😀.
Bazı oyunlarda 750Ti modelini bile geçiyor. Bazı oyunlarda ise GTX 750 modelinden çok daha düşük FPS veriyor. Bu büyük ihtimalle güncel olmamasından ve gerekli optimizasyona sahip olmamasından kaynaklı. Ortalamaya vurarak GTX 750 ile benzer dedim.

Bazı oyunlarda 750Ti modelini bile geçiyor. Bazı oyunlarda ise GTX 750 modelinden çok daha düşük FPS veriyor. Bu büyük ihtimalle güncel olmamasından ve gerekli optimizasyona sahip olmamasından kaynaklı. Ortalamaya vurarak GTX 750 ile benzer dedim.

Zaten düz 750 ile 750 Ti arasında da oyundan oyuna çok büyük performans uçurumu yok, neticede GTX 750 2 GB modelini kullanması çok daha mantıklı ve sağlıklı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı