GTX 630 Sistem için PSU Önerisi

• Konuyu başlatan Lydian
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.179

Lydian

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Editör, Asistan
Merhaba. Ben bilgisayarımda sıkıntı yaşıyorum. Güç kaynağından yetmiyor bana. Şu ürünler sizce iyi mi?
Aklımda bunlar var:
Eğer önereceğiniz güç kaynağı varsa atabilirsiniz.
Sistem bilgilerim:
  • İşlemci: İntel i7 4770
  • RAM: 16GB
  • Ekran kartı: Geforce GT 630
  • Güç Kaynağı: Casper'ın 230W'lık dandirik bir power supply'ı
Bilgisayarımda ilk önce bulunduğum bölgenin devamlı elektrik kesintileriyle beraber bir sorun oluştu, hatta bu kesintiler şöyle oluyordu; bir gidiyor elektrik kesiliyor, jeneratör çalışıyor, geliyor, sonra elektrik tekrar gelirken jeneratör kapanırken bir daha gidiyordu ve bu günde 2-3 kere olmaya başladı. Özellikle geceleri oluyordu. Neyse devamında bilgisayarımı açarken bir HDD ışıkları açılıyordu sonra kapanıp tekrar kendi kendine açılıyordu sorunsuz şekilde, neyse devamında oyunların sonunda özellikle LoL'de tam o karşı takımın son inhibitörü patladığı saniyede tak diye resetliyordu kendini ve CS'de de oyun sonlarına doğru resetliyordu ve ben de bilgisayarı kapattıktan sonra güç kablosunu çıkartıp birkaç saat bekleyip öyle açıyordum.

Bu böyle böyle devam etti birkaç ay ve sonra yine oyun sonlarında kapandı ve bu sefer güç kaynağı fanlar vs çalışıyor fakat HDD ışıkları yanmıyordu, ekranlar gelmiyordu. Ben delirmiştim, bilgisayarcıya 3 kere götürdüm ve adama dedim ki hocam oyun oynarken kendini resetliyor adam bilgisayarımda neredeyse bir hafta boyunca film oynatmış ve bana şunu söyledi; sorunu tespit edemedim dedi. Ben de sinirle aldım bilgisayarı ve düşünmeye başladım ben sürekli elektrik kesintisinden dolayı 230watt'lık güç kaynağımın öldüğünü düşünüyorum çünkü termal macunu değişti, kablolar içerisindeki tozlar vs her şeyi denedim. Bir güç kaynağı değiştirmek kaldı.

Burada da size güvendim, lütfen yardım eder misiniz?

Çözüm
Yüksek ihtimalle PSU eski ve dandik olduğundan ötürü, belirtilen değerleri vermiyordur. FSP marka olan PSU'yu alabilirsin. Mavi ekran vs. olmadığına göre, PSU ile sorunun çözülecektir.
Yüksek ihtimalle PSU eski ve dandik olduğundan ötürü, belirtilen değerleri vermiyordur. FSP marka olan PSU'yu alabilirsin. Mavi ekran vs. olmadığına göre, PSU ile sorunun çözülecektir.

Çözüm
Bugün Mediamarkt'de bir güç kaynağı gördüm Frisby gamemax 650W ve 80+ Bronze sertifikalı fiyatı'da 350 TL'ydi. Ben de FSP ile bunun arasında kaldım. FSP Hepsiburada'da 400 küsürden 240'lara indiği yazıyor ama bir iki sitede daha ortalama 250 falan diye görünüyor ve gidip görmedim dokunmadım ama gönlüm Frisby Gamemax'in 650W'lık power supply'ı eğer alırsam geriye 200 liram kalıyor. O fiyata da adam akıllı bir kulaklık fala arıyorum, hatta bir iki kitap falan da satıyorum üzerine ekleyip bir 300-400 liraya adam akıllı bir kulaklık almayı planlıyorum ama aklımda hiçbir şey yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
FSP çok kaliteli bir markadır. Tavsiyem onu almanız.
Tamamdır, çok teşekkür ederim.
Çok sağ olun. FSP güç kaynağını aldım taktım ve sorunum çözüldü, kapanmıyor artık.
Üst üste birkaç oyun girdim hiç kapanmadı vallahi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı