Çözüldü GTX 650 Tİ Boost Düşük FPS Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mertcan Ardil

Hectopat
Daha fazla  
Sistem özelliklerim;

İntel İ3 2120 3.3 GHZ
Asus GTX 650 Ti Boost
8(4X2)GB 1333 MHZ RAM
460W Cooler Master PSU.

Evet, videolarda izlediğimden çok ama çok daha düşük FPS alıyorum. Sürücülerim güncel. Bir darboğaz oluşması imkansız çünkü CPU kullanımı %80 civarı, GPU ise 40, 50, 60, 30, 20 gibi değerlerde değişiyor. Takılmalar olmuyor fakat hep FPS düşük. İşlemcimin sıcaklığı 99 derece fakat ondan mı bilmiyorum henüz termal macunum ve yeni fanım kargoda, yardımcı olabilir misiniz?

Şu ana kadar oynadığım her oyunda oldu bu sorunum. GTA:SAN'dan 45FPS alıyordum.

Arkadaşlar aynı zamanda MSİ Afterburner'dan Core Voltage'yi değiştiremiyorum, kilitli.

Çözüm
İşlemcin cok fazla isindi 99 derece normal degil. İşlemcinin sogutucuyu kontrol et duzgun oturdu mu diye ve thermal macunu yenile öyle bir dene derim.
W10 son sürümü kurulu ve güç yeterli. Fanım ve termal macunum şuanda eski. Henüz kargoda, termal macunu sürüp yeni fanı taktığımda düzelme olur mu?
Sadece fan ve thermal macun alarak 99 derecelik bir islemciyi sogutamazsin o iste baska bir terslik var gibime geliyor.

500W PSU ile deneyin. W10 kurulumu yapın. Ayrıca işlemcin çok ısınıyor. Termal macunu yenileyip bir sıvı sogutma alabilirsin.
Acaba i3 2120 işlemciye sıvı soğutmamı almalı ? Lütfen saçmalamayalım.
Görüşüm işlemcinizin fazla ısınmasından kaynaklı tam kullanım alınamaması bunun sebebiyle soğutucunuzu bir test edin bir yanlışlık yoksa ve soğutamıyorsa 50-60 lira değerinde akasa venom atto gibi bir soğutucu alabilirsiniz.
Sonrada bize tekrar sonuçları paylaşabilirsiniz.

Bilgisayarım eski bilgisayarı upgrade etmek amaçlı yeniden kuruldu, şuanki oyunları düşük seviyede oynayabilmek için yeterli. İşlemcimin ayakları anakarta tam oturmadı, ayaklar deliklere girmiyordu yanında ki genişleyen beyaz şeyler çiçek gibi açılmıştı. Bende 1155'e uyumlu TX bir fan ve termal macun aldım henüz gelmedi. Yani şuan anakartımdaki fan tam oturmamış ve termal macunsuz vaziyette.

Acaba i3 2120 işlemciye sıvı soğutmamı almalı ? Lütfen saçmalamayalım.
Görüşüm işlemcinizin fazla ısınmasından kaynaklı tam kullanım alınamaması bunun sebebiyle soğutucunuzu bir test edin bir yanlışlık yoksa ve soğutamıyorsa 50-60 lira değerinde akasa venom atto gibi bir soğutucu alabilirsiniz.
Sonrada bize tekrar sonuçları paylaşabilirsiniz.
Foruma uzun zamandır girmiyordum yeni girdim ve gördüm konuyu hortlatmak ta istemiyordum ama bence artık bütün işlemcilere sıvı soğutma şart. Artık günümüzün yaz ayları aşırı sıcak ben hava soğutmanın yeterli kalacağını düşünmüyorum. Ayırca intel veya amd ne fark var ki? akasa venom atto dediğiniz markaları gram önermiyorum. Ben 20 yaşındaysam 10 yaşından beri kendimi bilinçli olarak bilğisayarda geliştiren ve ögrenen daha da ögrenmeye devam eden birisiyim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı