GTX 650 Ti BOOST OC Global Offensive FPS sorunu

altugerdem

Hectopat
Merhaba,

• ANAKART Asrock 990fx fatal1ty pro
  • İŞLEMCİ FX8350
  • RAM CORSAIR 4X2 CL9 DUALKIT
  • EKRAN KARTI GTX 650Tİ BOOST OC ASUS
  • HDD SSD KINGSTON 120GB
  • THERMALTAKE 600W BRONZ

Desktop konfigurasyonum bu şekilde. Aslında herhangibir sorun yaşamıyorum fakat global offensive oynuyorum akşamları. Benden daha düşük sisteme sahip olan arkadaşlarım benden daha iyi oranda FPS alıyorlar. Global offensive'de 300 fps maximum değer var fakat ben ne yaptıysam (ekran kartı ayarları, oyun içi grafik ayarları, win7 win8, win8.1, eski veya yeni bütün ekran kartı driverları) 300 fps oranına sabitliyemedim. Sonuç olarak acaba donanımsal olarak yetersizlik mi mevcut? Bu oyun için veya bunun dışında yapabileceğiniz bir öneri varmıdır.
Teşekkürler.

Bu oyunda 300 FPS alabilecek bir sistem zor. 300 FPS almak için bütün ayarlaı kısmak ve çöp gibi grafiklerle oynamak gerekir. İnsan gözü zaten saniyede 25 kare algılar. FPS eğer 60'da sabit ise V-Sync ayarını kapatın. Ama bunun dışında FPS zaten 45 üstü ise oyun çok çok akıcı oynanabilir.

Bilgilendirmeler için teşekkür ederim.

1998'den beri counter strike oynuyorum. Dediğiniz fps bazında doğru fakat biz oyuncular için enteresan detaylar oluyor gözün algılaması dışında belkide psikolojiktir bilemiyorum. Benim ki oyunu akıcı oynamaktan ziyade birazda takıntı şekline dönüştü aslında neden alamadığıma dair. Bir nevi hastalıkta diyebiliriz bu duruma ben bu yüzden sizlerden fikir almak istemiştim aslında. Yapılabilecek birşey yoksa tabiki böyle kullanmaya devam edicem.
Ek olarak hayatımda ilk defa bu sistemle birlikte geforce tabanlı bir ekran kartı kullanmaya başladım. Yıllarca radeon serilerini kullandım aslında. Enteresan bir detay daha belirtim yazarken aklıma geldi. Aynı sistemde eski ekran kartımı taktım merak ettim ne kadarlık bir fps kaybı olucak şeklinde. 10-15 fps arasında bir azalma sağladı sadece. Enteresan geldi banada aslında.
Yanıtlar için teşekkür ederim yinede.

- - - Güncellendi - - -

Adamdaki derde bak ya 300 FPS diyor. Zaten 60 FPS'den sonraki akıcılığı insan gözü anlamaz.

Bu arada global offensive sanırım 1080p oynandığı için 300 fps farklı değerleri açıklıyor aslında. Örnek vermek gerekirse hangi oyunları oynuyorsunuz bilemiyorum sizin verdiğiniz fps oranına göre konuşucak olursak 60 fps aslında 300 e tekabül ediyor olabilir. Normalde bugune kadar olan counter serilerinde 100 fps maximumdu.

Bu dediğinize kısmen katılıyorum. Ben Half Life oynuyorum. 100 FPS altında oyun benim için oynanmaz hale geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…