GTX 650 Ti görüntü vermiyor

KINSEI

Kilopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, sistemim:
  • i3 8100 işlemci.
  • ASUS H310M anakart.
  • 8 GB DDR4 RAM.
  • GTX 650 Ti 2 GB.
  • 650W Gametech +80 Bronze PSU.

Arkadaşlar ekran kartı harici hiçbir üründe sorun yoktur kesinlikle.
On board olarak kullanıyordum ki sorun yok fakat eski ekran kartımı odamda bulunca takayım dedim.
Ekran kartını taktım, ekran güç kablosunu takmadan bilgisayarı çalıştırdım iki fanı da çalışması gerektiği hızda çalıştı.

VGA kablosu on Board'a takılı olduğu için normal bir şekilde bilgisayar açıldı bu arada ekran kartının fanları falan çalışıyordu.
VGA kablosunu ekran kartına takınca görüntü gelmedi fakat bilgisayar çalışmaya devam etti.

Bilgisayarı kapatıp, ekran kartının güç kablosunu taktıktan sonra çalıştırınca bilgisayar yarım saniye açıldı direkt kapandı ve hiç açılmadı daha.
Sonrasında ise anakarta giden güç kablosunu çekip taktığımda ve ekran kartına giden güç kablosunu çıkarttığımda normal halinde çalışıp açıldı.
Burada sorun nedir? Zaten on board olarak kullanıyordum fakat ekran kartının sorunu varsa tamir edip kullanabilirsem gerçekten çok işime yarayacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunu anlayamadım, görüntü kablosunu karta bağladığınızda görüntü gelmiyor mu? bilgisayar mı açılmıyor?
Görüntü kablosunu karta bağladığımda görüntü gelmiyor evet.
Her ne kadar ekran kartı haricinde hiçbir bileşen'de sorun yok desenizde, bir ihtimal PSU'dan kaynaklı sorun olabilir.

PSU'yu i5 9400F, RX 580'li sistemde sorunsuz bir şekilde kullanıyordum(en az 1 sene) hiçbir sorunu olmadığını belirtebilirim.
Asıl bilgisayarımda Ryzen 5 5600X, Cooler Master 650 MWE mevcut.

Anakartınızda varsa debug ışığı durumu nedir? ekran kartında ışık yanıyor mu?
Hayır herhangi bir debug ışığı yoktur.
Hayır herhangi bir Debug ışığı yoktur.

Gösterilen güç girişine güç kablosu takınca bilgisayar kapanıyor. Takmasamda sonuç olarak elektrik gidiyor anakarttan dolayı ve çalışıyor ekran kartı. Sanırsam güç kablosunun takılmasına ihtiyacı yok anakarttan dolayı değil mi?

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    368,6 KB · Görüntüleme: 49
  • 2.jpg
    2.jpg
    216,3 KB · Görüntüleme: 43
6 pin PCI-e güç kablosunu taktığınızda hiç mi çalışmıyor?

Evet hiç çalışmıyor. Fakat kablosunu takmadığım halde elektrik gidiyor.
Kısacası, VGA kablosunu ekran kartına takınca görüntü gelmiyor. Ve ekran kartı güç kablosunu ekran kartına takınca bilgisayar tamamıyla kapanıp açılmıyor. Anakart güç girişini çekip taktığımda tekrar açabiliyorum ekran kartı güç kablosunu çıkarttığım taktirde.

Anakartın da sağlam olduğuna eminseniz yapacak bir şey yok. Kartı tamamen izopropil alkol ile temizlemek sorunu belki çözebilir, bunun dışında aklıma bir şey gelmiyor.

Anakartında hiçbir sorunu yok hocam dediğim gibi sizin dediğinizi yapayım. Ayrıyeten bu konu hakkında sağlam bilgisi olabileceğini düşündüğünüz birisini etiketlerseniz memnun olurum. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı