GTX 650 Ti GPU tam yükte çalışmıyor

ersoz78

Kilopat
Daha fazla  
Yıllardır kullandığım sistemimde son zamanlarda bir sorun ile karşı karşıyayım. Neredeyse tüm oyunlarda ekran kartı tam yükte çalışmıyor bu yüzden düşük FPS değerleri alıyorum. Daha önceden kasmadan oynadığım oyunları şimdi açmaya çalışsam kasıyor ve MSI Afterburner değerlerine baktığımda GPU kullanımının çok az %50'yi geçmediğini görüyorum. Darboğaz diyecekler için tekrarlıyım yıllardır aynı sistemi kullanıyorum donanımsal bir değişiklik yapmadım eskiden kasmayan oyunlar şu an kasıyor.

FPS artırmak için oyunun ayarlarını kıstığımda GPU kullanımı daha da düşüyor (örnek: Yüksek ayarlarda %50 kullanıyorsa düşük ayarlarda %20). GPU kullanımını artırmak için ayarları yükselttiğimde GPU kullanımı yükseliyor fakat yine tam kullanmıyor ayrıca ayarlar yüksek olduğu için yine oyun kasıyor.

Bazı istisnalar da var ama şimdiye kadar sadece 2 tane keşfedebildim. Max Payne 3 ve Witcher 3'de ekran kartı tam yükte çalışıyor ve stabil FPS değerleri alıyorum. Bunun dışında denediğim her oyunda GPU kullanımı çok az olduğu için çok düşük FPS alıyorum.

Değişik bir örnek daha vereyim belki sorunu anlamada yardımı olur. Nostalji olsun diye yıllar önce aynı bilgisayarımdan stabil oynadığım Crysis'i oynamaya karar verdim. Bu oyunda da aynı sorunla karşı karşıyayım tabii ki. Fakat oyunun ara sahnelerindeki sinematiklerde GPU tam yükte +%90 kullanıyor ve 60 FPS sabitleniyor. Oyuna girdiğimde ise kullanım %30'un üstüne çıkmıyor ve çok düşük FPS alıyorum.

Sorunu çözmek için birçok yöntem denedim fakat işe yaramadı. Ekran kartı driverlerim güncel. Güvenli modda DDU ile kaldırıp son sürümü yükledim bir etkisi olmadı. NVIDIA denetim masası veya Windows'un kendi güç ayarlarından tam performans seçmem de bir işe yaramadı ve daha bir sürü yöntem denedim ama işe yarayan olmadı.

Sistemim:
NVIDIA GeForce GTX650 Ti Boost.
AMD FX 4100 3.60GHz.
(4x2)8 GB 1600MHz RAM.

İlgilenen olursa MSI Afterburner değerlerinin fotoğrafını atabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı