GTX 650 Ti SLI Yapmak Mantıklı mı?

salih1585

Hectopat
Sistemim;
  • ASUS GTX650 Ti Boost
  • i5 4690k
  • ASUS H97-Plus
  • Zalman 500W 80+ PSU
  • 120GB Kingston SSD
  • 1TB HDD

En karlı yoldan FPS artışını nasıl sağlarım? İkinci bir GTX 650 Ti Boost alıp SLI yapmak mantıklı mı? 300TL'ye bulabilirim. Anakartın 2 adet ekran kartı slotu bulunuyor fakat SLI destekler mi onu da bilemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç mantıklı değil. SLI desteği çoğu oyunda yok zaten. 300TL'ye bulabiliyorsanız kendi kartınızı da 300TL'ye satarsınız 600TL olur. Biraz bekleyip üstüne 200-250 koyup RX570 alabilirsiniz ya da 600TL ile RX570 alabilirsiniz ikinci el ama ikinci el RX kartlarda hiç önermem mining furyasına karışmış olabiliyor. İşlemciniz çok iyi, dediğim gibi güzel bir ekran kartı ile güzel bir performans alırsınız.

SLI yapmak çok havalı dursa da hem yaydığı fazla ısı hemde kullandığı ekstra güçten dolayı mantıklı bir seçim değil. Ayrıca Anakartlarda birden fazla PCI X16 slotu olmadığı için ikinci ekran kartını X8'e takmanız gerekecek ve ikisi birlikte X8 olarak çalışacaklar. Bu da iki ekran kartının performansının ciddi oranda düşmesi demek.

Oyunlarda sunulmayan destek ve beklenilen performansın altında kalması da cabası.

Sana 1080 al diyen mi oldu? 2019'da 2012'de çıkmış bilmem kaç mimari eski olan kartı mı öneriyorsun cidden. GTX 650 SLI'ı besleyebilmek için gerekli olan PSU'yu ve elektriği sağlamak yerine yeni nesil kart alınır.

GTX 1080 al diyen mi oldu da celallendin? 2012'de çıkmış olması neyi değiştiriyor? Ben GTX 650 önermiyorum sadece bu forumda nedense öyle bir kafa yapısı var ki eski hiç bir zaman alınmaz hep yenisi alınır yolunda ilerliyorsunuz adam sadece sormuş cevabı vermişler ne güzel işte ama şu kafadan vazgeçin alınmaz diye bir şey yok alınır neden alınmasın. Bende şuan Asus GTX 275 var alınmaz mı şimdi ? Size kalsa alınmaz ama işimi görüyor sonuçta. Bu arkadaşında demek ki işini görüyor GTX 650. Bu yönden de bakın biraz cevabıma hahaha emojisi atmakla olmuyor 😉

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı