GTX 650Ti Boost Battlefield 4 Düşük FPS Sorunu

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, dün Vatan'dan Asus GTX 650Ti Boost 2 GB'lık versiyonunu aldım. 300W PSU yetmeyeceğini düşünmüştüm. Eve geldim, 6 pinlik kabloyu tanıdığım bir bilgisayarcıdan aldım ve taktım. Çalıştı. Ben de oyun oynarken falan kapanacağını düşünüyordum ama 1 gündür açık ve hiçbir şey olmadı. Benchmark testleri yaptım, Bf4/Bf3 oynadım, gece açık bıraktım ama hiçbir hata vermedi.

PSU 12v kanalından 240W verebiliyor.

İşlemcim Pentium E5500. Biliyorum düşük ama GTX 750Ti'de darboğaz yapmaz dediler. Ben de arasında çok fark yoktur diye aldım. Battlefield 4'e girdim, ayarlar low'daydı. Ben de oyuna girdim, FPS 20-30 arası. Ultra yaptım, 15-25 arası oldu. Normalde 40 FPS verebiliyormuş videolara göre. İşlemci kullanımı 100% oluyor. GPU kullanımı ise 50% civarında oluyor. PSU etki eder mi buna? Ya da oyunda mı sıkıntı?

• Sürücü: 337.88
  • BIOS'u güncelledim. (Çıkış tarihi: 5/10/2012)

Sistem:
  • Pentium E5500
  • GTX 650Ti Boost
  • 5 GB RAM
  • DG41WV anakart

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 650Ti için 300W PSU yeterli ise ben de alacağım. Yoksa paramı üstüne koyup GTX 750 Twin Frozr Gaming almayı düşünüyorum.

GTX 650Ti için 300W PSU yeterli ise ben de alacağım. Yoksa paramı üstüne koyup GTX 750 Twin Frozr Gaming almayı düşünüyorum.

- GTX 650Ti değil, GTX 650Ti Boost.
- PSU 12V kanalından 240W verebilecek mi?
- Sistemin ne kadar güç çekiyor?

Merhaba,
Bahsettiğiniz ekran kartı için donanım gereksinimleri:
Kod:
110W Maximum Graphics Card Power (W)
400W Minimum System Power Requirement (W)4
One 6-pin
300W PSU'da kullanamazsınız demek değil bu, 110W ihtiyaç duyan bir ürün. Bilgisayarınıza donanım ekledikçe (örneği sabit disk sayınız artar, TV kartı takarsınız vb.) 300W yetmeyebilir.
Donanım özelliklerinizi bilmediğimiz için sisteminizin kaç W yük çektiğini hesaplayamayız.
Oyun oynamakla GPU'nuza ve CPU'nuza tam yüklendiğinizi düşünmeyin.
Bunun için test yazılımları var. GPU ve CPU'yu bunlarla zorlayabilirsiniz.

Merhaba,
Bahsettiğiniz ekran kartı için donanım gereksinimleri:
Kod:
110W Maximum Graphics Card Power (W)
400W Minimum System Power Requirement (W)4
One 6-pin
300W PSU'da kullanamazsınız demek değil bu, 110W ihtiyaç duyan bir ürün. Bilgisayarınıza donanım ekledikçe (örneği sabit disk sayınız artar, TV kartı takarsınız vb.) 300W yetmeyebilir.
Donanım özelliklerinizi bilmediğimiz için sisteminizin kaç W yük çektiğini hesaplayamayız.
Oyun oynamakla GPU'nuza ve CPU'nuza tam yüklendiğinizi düşünmeyin.
Bunun için test yazılımları var. GPU ve CPU'yu bunlarla zorlayabilirsiniz.

Asus GTX 650Ti Boost 134W çekiyor. Zaten benchmark falan yaptım, sıkıntı olmadı.

Doğru, boost kısmı gözden kaçmış, düzeltiyorum. 134W bu da, 300W PSU ile çok teşekküllü bir donanımınız yoksa çalışır demek.
Teoride 134W maksimum olarak belirtilmiş değeri.
Belki de sizin kullanımınız 100W yükü ancak çekiyordur, sonuçta her an %100 GPU kullanımı yok.
Benchmark işlemini hem CPU hem de GPU'yu aynı anda stress testine sokarak deneyebilirsiniz.
Sonucu daha iyi gözlemlemiş olursunuz.

Hayırlı olsun. GT 630'dan kurtuldun.
Sağ ol:) GTA 5'e hazırlık.

Doğru, boost kısmı gözden kaçmış, düzeltiyorum. 134W bu da, 300W PSU ile çok teşekküllü bir donanımınız yoksa çalışır demek.
Teoride 134W maksimum olarak belirtilmiş değeri.
Belki de sizin kullanımınız 100W yükü ancak çekiyordur, sonuçta her an %100 GPU kullanımı yok.
Benchmark işlemini hem CPU hem de GPU'yu aynı anda stress testine sokarak deneyebilirsiniz.
Sonucu daha iyi gözlemlemiş olursunuz.

Beni 100 TL zarardan kurtardı.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı