GTX 660 Ekran kartının sıcaklık sorunu

Makaleler
13
Arkadaşlar bugün yeni olan bir sorunu soracaktım. Snıper elıte oyununu oynarken ekran kartı 45'ten 60 dereceye yükseldi sıcaklığı. 50 dereceyi geçtiği zaman ekran kartından çok az bir ses kasa içinde "dıt" diye çıkıyor. İşlemci sıcaklığı 39 derecede ve ekran kartı GTX 660. Bu durum normal mi?

- - - Güncellendi - - -

Söylemeyi unuttum oyundan çıkıncada sıcaklık düşüyor ve ses te 45 ve altındaki derecelere inince ses kesiliyor.

Bence normaldir, ekran kartına yüklenince fan dönüş hızını artırdığı için ses çıkması normaldir. Oyundan çıkınca da ekran kartına yüklenmeyi bıraktığından hem sıcaklık düşer hem de fan yavaşladığı için ses yavaşlar.

Sniper elite oyununda ekran çözünürlügü yada oyun detayları çok yüksek seviyede olabilir ikisi de. Bunları kontol eder misiniz ? Bu sebeble ekran kartınız ısınır..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence normaldir, ekran kartına yüklenince fan dönüş hızını artırdığı için ses çıkması normaldir. Oyundan çıkınca da ekran kartına yüklenmeyi bıraktığından hem sıcaklık düşer hem de fan yavaşladığı için ses yavaşlar.
Fan hızı aynı manuelde ayarladım otomatikte değil dolayısıyla fan sesi değil. Galiba normal dediğin gibi. Çünkü GPU tweak'ta en yüksek 55 şuan en düşük 44 derece.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı