GTX 660 OC ayarları nasıl olmalı?

Kranj

Megapat
Daha fazla  
Ekran kartım gördüğünüz gibi Zotac gtx660.Bu kartıma O.C yapmak istiyorum.Bu değerleri en yüksek nereye kadar getirebilirim? Ayrıca fan speed'i arttırmam gerekir mi? Daha önce O.C yapmadığım için tam olarak ne kadar arttırabileceğimi bilemiyorum.

Zotac Firestrom.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı ekran kartının Asus markasına sahibim ve ben de "Asus Gpu Tweak" ile denedim, boşuna deneme aradaki farkı hissetmiyorsun bile. Ayrıca kart nedense en ufak bir O.C'den sonra bile "Nvidia Sürücüsü Yanıt Vermeyi Kesti" hatası veriyor, bu da ciddi bir tehlike atlattın demek. O yüzden boşuna uğraşma derim.

Ekran kartı OC sana en fazla 5 FPS kazandırır. İllada OC yapıcam derseniz: OC yapılan oranla fan hızını arttırın. GPU clock 1050 veya 1100 e deneyin. Memory clock 1550 yapın fazla kaçmayın. Yük altında en fazla kaç derece olacağını test yapın.

Ekran kartı OC sana en fazla 5 FPS kazandırır. İllada OC yapıcam derseniz: OC yapılan oranla fan hızını arttırın. GPU clock 1050 veya 1100 e deneyin. Memory clock 1550 yapın fazla kaçmayın. Yük altında en fazla kaç derece olacağını test yapın.
Kafanıza göre Saat hızları söylemeyin, ne kadar araştırdınız bu konuyu? Her O.c değeri her kartda tutmaz. Ben denedim, gereksiz ve riskli olduğunu söylüyorum.

Peki bir soru daha soracağım fan speed'i %100 yapsam herhangi bir risk olur mu? Mesela ben şuan %60 yaptım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı