GTX 660 SLİ için ekran kartı seçimi

Obviously for dual graphics cards we will need two physical graphic cards. Both these cards need to be of the same model for SLI. The two cards do not necessarily have to have the same clock speed, just the same model graphic card and memory capacity. What that means is it is possible to pair to different variations of the same model. For example I am going to use GeForce GTX 580 MATRIX 1.5GB and 580GTX DirectCU II 1.5GB in SLI. As long as they are both GeForce GTX 580 cards with the same memory capacity I will be able to use them in SLI configuration. The same goes for a GeForce GTX 560 Ti or any other graphic card series.

Bu arada anlatımı buldum arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Metinde diyor ki; Kartların aynı seri olması yeterli saat hızları farklı olsa bile belleklerinin aynı olması gerekiyormuş. Yani, aynı kart serisinin farklı varyasyonlarıyla SLİ yapılabilirmiş.

GPU olarak aynı zaten bir önceki mesajımda belirttim. Bu yüzden SLİ yapılır ama o kadar söylememize rağmen hala SLİ'de ısrar etmen ilginç. Sen SLİ yapsan da performans iki katına çıkmaz.

Youtube da biraz arattım ve dediğiniz gibi fazla bir performance farkı yok sli yapınca gtx 970 ile hemen hemen aynı ayarda oluyor gtx 660.

Ben arkadasların dediğine katılmıyorum bi 750 ti ile 2 660'ın performansının alakası bile yok. Anakartın ve psu önemli tabi. Bütcen varsa elindeki kartıda satıp yeni mimarili karta geçmek daha güzel olacaktır.Satmakla uğraşamam diyosan sli devam ;)

İki GTX 660'ın performansından bahsetmiyorum, GTX 660 performans olarak GTX 950'nin gerisinde. GTX 660 SLİ yaptığın zamanda GTX 960'ı bile geçemez. SLİ ile performans yüzde yüz artmıyor.
Ama arkadasın elinde zaten bir adet 660mış var yeni bir 950 almaya kalksa 700 lira elindekini satmadan yapabileceği tek sey sli bence oda 950 üstünde bir performans alır. Bu konuda anakartın önemi yüksek sliden alacağı performans içim.

GTX 950 almasını istemem çok bir performans artışı olmaz. Benim tavsiyem elindeki ekran kartını satsın daha güçlü bir ekran kartı alsın. SLİ'den performans almak kolay iş değil. R9 380, GTX 960 bu ekran kartlarından birini veya daha güçlü bir model de alabilir ona kalmış artık.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı