GTX 670 4 GB RAM sistemde Far Cry 5 anlık donuyor

Leomord

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar inanması belki zor ama 4 GB RAM ile oyunu stabil şekilde V-Sync açıkken oyunu 30 FPS ile oynayabiliyorum ama oyunda araba sürerken belli bir süre sonra hafif 1 2 saniyelik donma yaşanıyor, sanal bellek de ayarladım, arada bir oluyor ama çok sinir bozucu, ekstra RAM takviyesi yapmak isterdim fakat anakart 4 GB RAM destekliyor sadece, ekstradan yapabileceğim bir şey var mıdır?

Ekran kartı GTX670 %60 kullanımda 67-68 derece.
4 GB RAM 3600-3800 MB kullanım da.
İşlemci Intel Core Quad Q8600 %90 kullanımda 59-60 derece.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun RAM kaynaklı gibi duruyor dediğiniz gibi. Sanal bellek de ayarlasanız RAM'in yerini tutmaz. Anakart modeliniz nedir?

o oyunu 4gb'da açmanız mucize, ram ağzına kadar dolduğu için donmalar çok normal. Arkada ne uygulama varsa kapatın, sanal bellek hdd varsa çok bir işinize yaramaz açıkçası.

Sorun RAM kaynaklı gibi duruyor dediğiniz gibi. Sanal bellek de ayarlasanız RAM'in yerini tutmaz.

O oyunu 4 GB'da açmanız mucize, RAM ağzına kadar dolduğu için donmalar çok normal. Arkada ne uygulama varsa kapatın, sanal bellek HDD varsa çok bir işinize yaramaz açıkçası.

Sistem eski bayağı hocam. Maalesef HDD de ayarladım sanal belleği, çok da bir işe yaramadı dediğiniz gibi. Grafik ayarları high da bile oynatıyor ilginç şekilde, fakat iş hızlı texture yüklemeye gelince( araba sürdüğüm de) 1 2 saniyelik tıkanma oluyor.

Evet hocam sorun kaynağı kesin olarak teşhis edildi bu durumda, RAM'iniz yetmiyor. Sanal bellek zaten çok da işe yarayan bir çözüm değil, özellikle de HDD olunca bu daha da aşağı çekiyor durumu. Maalesef RAM yükseltme dışında seçenek yok gibi duruyor. Ancak bu sistemle oyunu oynamanız bile gayet iyi denk gelmiş arkadaşın dediği gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…