GTX 670 görüntüde yeşil çizgiler var ve fanlar çok hızlı çalışıyor

abdullahsvndk

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, Zotac GTX 670 AMP Edition ekran kartlı bilgisayarımda bugün CS:GO oynarken bir anda ekranda karıncalanma vs yeşil çizgiler meydana geldi, kapatıp 1 saat sonra açtığımda da BIOS ekranında bile aynı hata meydana gelmeye başladı, ayrıca bilgisayar açıldığı gibi ekran kartı çok sesli çalışıyor fanlar hızlı dönüyor, nasıl düzeltebilirim?

Ekran kartınızın sıcaklık değerlierini ölçün arkadaşın dediği gibi 85 derece üstü ise sıkıntı yaratabilir. Eğer çok ısınıyorsa entegreleri yanmis olabilir. Çünkü durduk yere yeşil cizgi çıkması normal değil. Ve ekran kartınız benim ekran kartimla tıpa tıp aynı benimki de R9 270. bayağı benziyor.
Ekran kartınız yanmış hocam. Geçmiş olsun.

Hocam furmark yapmıştım 2 gün önce 20 dakikanin sonunda Max 82 dereceyi görmüştü , ekran kartının termal macunları yenilenmedi , lakin şunu merak ediyorum , 1 saat bekleyip çalıştırdım yeşil ekran devam etti , yani ısınmayla alakalı mıdır , e.karti da çok sesli calisti
Bu çizgiler kartın ömrünün dolduğunun habercisi olabilir hocam.

Veya fazla ısınmadan ötürü bir anda sapıtmış olabilir.
2.el letgodan almıştım geçen hafta , furmark testlerinde vs sorun vermedi , termal macun yıllardır sürülmemiş fakat 3 gün boyunca yüksek ayarlarda oyunlarda test ettim , ve şuan ekran kartı soğukken açılınca da aynı hatayı veriyor , bu da ısınmadan dolayı olabilir mi?

Isınmayla alakası var ben hava sirkülasyonunu sağlayamadığım yerde çok fazla yordum PC'yi ama tamir oluyor herhalde.

Ne zamandan beri kullanıyorsunuz GPU'yu?

1 haftadır kullanıyorum, bugün 3 saat açık kaldı, oyundayken bu hatayı verdi ve GPU soğukken bile yeşil ekran hatası veriyor, açılışta da fan çok sesli çalışıyor hocam, dilerseniz video da atabilirim özelden, çekmiştim hatayı aldığımda.

Tahminimce termal macunu yenilenmediği için çok ısınmış ve yüksek ayarlarda oynayınca da fazla dayanamamış.
Maalesef tamirciye verebilirsiniz fakat GPU ların tamiride en fazla ne kadar gider bilmiyorum. Ekran kartınız maalesef fişini çekmiş.

Tahminimce termal macunu yenilenmediği için çok ısınmış ve yüksek ayarlarda oynayınca da fazla dayanamamış.

Peki ekran kartı soğumasına rağmen yine de bu hatayı vermesi normal midir? Yani 1 gün bekletip yine aynı hatayı ilk başta alsam? Yine de termal macundan kaynaklı diyebilir miyiz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…