GTX 670 görüntüde yeşil çizgiler var ve fanlar çok hızlı çalışıyor

abdullahsvndk

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, Zotac GTX 670 AMP Edition ekran kartlı bilgisayarımda bugün CS:GO oynarken bir anda ekranda karıncalanma vs yeşil çizgiler meydana geldi, kapatıp 1 saat sonra açtığımda da BIOS ekranında bile aynı hata meydana gelmeye başladı, ayrıca bilgisayar açıldığı gibi ekran kartı çok sesli çalışıyor fanlar hızlı dönüyor, nasıl düzeltebilirim?

Normal değil. Entegreleri yanmış. Termal yenilenmediği için. Bu arada ekran kartınının dişlilerinin tam oturduğundan emin misiniz hocam?

Evet takip çıkardım o yüzden, bu arada monitörüm uyumlu olmadığı için display- VGA dönüştürücü ile bağladım, aldığım kişi de oyun oynuyordu, yani yanması bana düşük bir ihtimal gibi geliyor, ayrıca biraz araştırdım fırınlama yöntemiyle kurtulan çok var, kesin yandığını nasıl anlayabilirim peki? Yani işi değerlerini atsam anlaşılır mı, buradaki PC tamircilerine yaptırsam da düzgün yapacaklarını sanmıyorum.

Hocam furmark yapmıştım 2 gün önce 20 dakikanin sonunda Max 82 dereceyi görmüştü , ekran kartının termal macunları yenilenmedi , lakin şunu merak ediyorum , 1 saat bekleyip çalıştırdım yeşil ekran devam etti , yani ısınmayla alakalı mıdır , e.karti da çok sesli calisti

2.el letgodan almıştım geçen hafta , furmark testlerinde vs sorun vermedi , termal macun yıllardır sürülmemiş fakat 3 gün boyunca yüksek ayarlarda oyunlarda test ettim , ve şuan ekran kartı soğukken açılınca da aynı hatayı veriyor , bu da ısınmadan dolayı olabilir mi?
GTX 670 güzel karttır fakat eski karttır, benim GTX 650 de bir ara çok fazla mavi ekran vermesine sebep oluyordu PC'nin. Bir süre sonra kendi kendine geçmişti. DDU ile driverları bir güzel kaldır, NVDIA'nın sitesinden en güncelini indirip kur. Kurdun ettin falan yine olmadı mı? bir defa DDU ile kaldır yine aynı şeyleri yap. Haaalen mi olmadı? windows 10 kullanıyorsan 8'e geç, 7 kullanıyorsan 10'a veya 8'e geç falan. Halen olmadıysa güç kablosunu sistemden çek, PC'nin power düğmesine 30 saniye basılı tut ve çek. 5 Dakika bekle sonra PC'nin güç kablosunu tak ve başlat. Hadi yine olmadı MSI afterburner programını çalıştır ve ekran kartının frekansını düşür. Biliyorum bu frekans düşüşü performans düşüşü demek, ama kartın probleminden kurtulmak için gerekli. Yavaş yavaş 10 MHz olarak düşür, oyunlara gir yine mi hata verdi? 10-10 daha düşür yani. Yine olmazsa kartı tamirciye vermek zorundasın.

GTX 670 güzel karttır fakat eski karttır, benim GTX 650 de bir ara çok fazla mavi ekran vermesine sebep oluyordu PC'nin. Bir süre sonra kendi kendine geçmişti. DDU ile driverları bir güzel kaldır, NVDIA'nın sitesinden en güncelini indirip kur. Kurdun ettin falan yine olmadı mı? bir defa DDU ile kaldır yine aynı şeyleri yap. Haaalen mi olmadı? windows 10 kullanıyorsan 8'e geç, 7 kullanıyorsan 10'a veya 8'e geç falan. Halen olmadıysa güç kablosunu sistemden çek, PC'nin power düğmesine 30 saniye basılı tut ve çek. 5 Dakika bekle sonra PC'nin güç kablosunu tak ve başlat. Hadi yine olmadı MSI afterburner programını çalıştır ve ekran kartının frekansını düşür. Biliyorum bu frekans düşüşü performans düşüşü demek, ama kartın probleminden kurtulmak için gerekli. Yavaş yavaş 10 MHz olarak düşür, oyunlara gir yine mi hata verdi? 10-10 daha düşür yani. Yine olmazsa kartı tamirciye vermek zorundasın.
Dostum uğraşmasına değmez driver dan olsa o kadar ısınacağını sanmıyorum. Ya tamırciye verecek yada yeni ekran kartı alacak.

GTX 670 güzel karttır fakat eski karttır, benim GTX 650 de bir ara çok fazla mavi ekran vermesine sebep oluyordu PC'nin. Bir süre sonra kendi kendine geçmişti. DDU ile driverları bir güzel kaldır, NVIDIA'nın sitesinden en güncelini indirip kur. Kurdun ettin falan yine olmadı mı? Bir defa DDU ile kaldır yine aynı şeyleri yap. Haaalen mi olmadı? Windows 10 kullanıyorsan 8'e geç, 7 kullanıyorsan 10'a veya 8'e geç falan. Halen olmadıysa güç kablosunu sistemden çek, PC'nin Power düğmesine 30 saniye basılı tut ve çek. 5 Dakika bekle sonra PC'nin güç kablosunu tak ve başlat. Hadi yine olmadı MSI Afterburner programını çalıştır ve ekran kartının frekansını düşür. Biliyorum bu frekans düşüşü performans düşüşü demek, ama kartın probleminden kurtulmak için gerekli. Yavaş yavaş 10 MHz olarak düşür, oyunlara gir yine mi hata verdi? 10-10 daha düşür yani. Yine olmazsa kartı tamirciye vermek zorundasın.

Deneyeceğim hocam, teşekkür ediyorum, peki termal macunu direkt yenilesem düzelme ihtimali var mıdir?

Dostum uğraşmasına değmez driverdan olsa o kadar ısınacağını sanmıyorum. Ya tamırciye verecek ya da yeni ekran kartı alacak.

Fırınlama metodu ile bir sürü kişi düzeltmiş ekran kartını, YouTube da gördüm, bu konu hakkında bilginiz var mı peki.

Deneyeceğim hocam, teşekkür ediyorum, peki termal macunu direkt yenilesem düzelme ihtimali var mıdir?

Fırınlama metodu ile bir sürü kişi düzeltmiş ekran kartını, YouTube da gördüm, bu konu hakkında bilginiz var mı peki.
Bence riskli bir iş sonuçta bu tür pc bileşenleri hassas aletler ince işçilik gerektirir.
Arkadaşın dediklerini deneyebilirsiniz fakat düzeleceğini sanmıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı