GTX 670 vs GTX 760

3-4 FPS fazla almış 670. Değer miydi 1.5 ay önce çıkan GTX 760 yerine 670 tercih etmeye? Ne diyeyim güle güle kullan yine de. :)

Dostum sende haklısın ancak aldığım yerde 760 yoktu getirtmem gerekli dendi ve beklemek için sürem yoktu performans olarak da daha iyi olması cezbetti beni açıkçası ve fiyat farkı ödemedim neredeyse. OC yapmayı zaten düşünmüyorum ve parça değişikliğinede yakın bir zamanda gitmeyeceğim belki 1 - 2 yıl sonra değiştirebilirim. Nasıl düşünüyorsunuz bilmiyorum ama pek de yanlış bir karar gibi gelmedi bana hatalı mıyım ?

- - - Güncellendi - - -

Recep Bey'in görüşü ne olacak onu merak ediyorum.

Dostum sende haklısın ancak aldığım yerde 760 yoktu getirtmem gerekli dendi ve beklemek için sürem yoktu performans olarak da daha iyi olması cezbetti beni açıkçası ve fiyat farkı ödemedim neredeyse. OC yapmayı zaten düşünmüyorum ve parça değişikliğinede yakın bir zamanda gitmeyeceğim belki 1 - 2 yıl sonra değiştirebilirim. Nasıl düşünüyorsunuz bilmiyorum ama pek de yanlış bir karar gibi gelmedi bana hatalı mıyım ?

Arkadaşım iyi yapmışsın. Ben sana kısaca bir kaç örnekle izah etmek isterim. İçeride 3 yıllık sistemim var aile bireylerimden biri kullanıyor. İ7 870 2,93 GHz. 4 gb DDR3, GTX 470. Şimdi bu birinci sistem gibi bir kenara koy. Sonrasında İ7 3770 K ve GTX 660 Tİ eşlisi olan bilgisayar bu da ikinci sistem. Kendi kullandığım sistem ise 3930X ve GTX TİTAN. Saymış olduğum bu 3 sistemde günümüzün oyunlarını aktif olarak oynatıyor. Gözle anlaşabilecek sorunlar yok. Programsal olarak incelersen tabii farklılıklar çıkar. Ama ben gözümle akıcı olarak görerek oynadıktan sonra açıkcası hiç bir anlamı yok. En iyisini topladım. 3 temel parçaya 6.0000 gibi bir tutar ödedim. Diğer parçaları saymıyorum bile. Peki elime ne geçti. 3 ekranıda yanyana koydum baktım. 3 kişi aynı anda oynadık. Bir çok oyunu MAX Payne 3, Crysis 3 vb. Tek önemli olan Direct-x 11 desteği olsun yeter. Onun dışında bir çok kartı almak sadece zevk meselesi. Kartın iyi bir karar seni 3-4 sene hatta daha fazla bile götürür. Yaşayarak deneyim edindim ve seninle paylaştım. GTX 470 halen akıcı olarak bütün oyunları oynuyor. Açmadığı ve ya takıldığı oyun yok. İyi forumlar

Mc_Shagy burada kıyasladığımız GTX 760 ama bu 670'e karşı :) Biz kötü demiyoruz zaten, almışken fırından yeni çıkanı almalıydın diyoruz. Sorun yaşar, oyun oynayamazsın diyen yok sadece yeni kart öneriliyor burada :) Neyse hayırlı olsun yani artık bu dakikadan sonra.

Hayırlı olsun o zaman. Aslında burada yanlış karar diye bir şey yok. Ben böyle bir durumda olsaydım GTX 760'ı seçerdim. Lakin GTX 670 bir dönem eski kart. Yani kötü bir kart değil. Hatta üst düzey bir kart :)

Mc_Shagy burada kıyasladığımız GTX 760 ama bu 670'e karşı :) Biz kötü demiyoruz zaten, almışken fırından yeni çıkanı almalıydın diyoruz. Sorun yaşar, oyun oynayamazsın diyen yok sadece yeni kart öneriliyor burada :) Neyse hayırlı olsun yani artık bu dakikadan sonra.

Shagy arkadaşımın yaptığı yorum içimi rahatlatmaya yetti açıkçası ona çok teşekkür ediyorum. Ayrıca senin dediğine gelelim dostum. Ben senin demek istediğini anladım haklısında bir yerde ancak ben bilgisayarı kullanırken performans ve ısınmaya dikkat ederim en çok 760 ısınmada 670 performansta öne geçti ancak beklemek istemediğimden 670 aldım. Aralarında pek bir fark olacağını düşünmüyorum 670 te çok eski bir kart değil bildiğim kadarıyla. Sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum. Yorumlarınız içinde teşekkür ederim.

Hayırlı olsun o zaman. Aslında burada yanlış karar diye bir şey yok. Ben böyle bir durumda olsaydım GTX 760'ı seçerdim. Lakin GTX 670 bir dönem eski kart. Yani kötü bir kart değil. Hatta üst düzey bir kart :)

Kesinlikle katılıyorum. Bu tamamen bütçe meselesi bir durum aslında. Ama gel gelelim. İ7 3770K/ GTX 660 Tİ ikilisi ile, İ7 3930X GTX TİTAN ikilisine neden geçiş yaptım halen anlamıyorum :) Sadece bir önceki kasayı komple kardeşime verdim ona yaradı :)

- - - Güncellendi - - -

Shagy arkadaşımın yaptığı yorum içimi rahatlatmaya yetti açıkçası ona çok teşekkür ediyorum. Ayrıca senin dediğine gelelim dostum. Ben senin demek istediğini anladım haklısında bir yerde ancak ben bilgisayarı kullanırken performans ve ısınmaya dikkat ederim en çok 760 ısınmada 670 performansta öne geçti ancak beklemek istemediğimden 670 aldım. Aralarında pek bir fark olacağını düşünmüyorum 670 te çok eski bir kart değil bildiğim kadarıyla. Sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum. Yorumlarınız içinde teşekkür ederim.

Hayırlı olsun tekrardan. İyi oyunlar ve İyi forumlar dilerim.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı