GTX 680M - Kod 43 Hatası

Kursaha

Decapat
MSI GT 70 model laptop kullanıyorum i7 3630 QM işlemci GTX680 m 4 GB NVIDIA harici ekran kartı Intel 4400 onboard ekran kartı 16 GB RAM mevcut cihazda. Işletim sistemim Win10. Geçtiğimiz günlerde cihaz fişe takılı çalışırken aniden kapandı ve sonrasında hiçbir şekilde ne fişte ne batarya da elektrik almadı.

Sonraki gün bilgisayarcıya verdim anakart üzerinde belli bir noktaya kadar elektriğin geldiğini ama devam etmediğini bu yüzden cihazın kontak almadığını söylediler ve bir şekilde sorunu çözüp cihazı formatlayıp cihazı verdiler açılır halde. Yalnız bundan sonra farklı bir sorunla karşılaştım. Aygıt yöneticisine baktığımda harici NVIDIA ekran kartımın üstünde ünlem işareti gördüm.

Tüm güncel sürücüleri yükledim, güvenli modda silip tekrar yükledim, aygıt yöneticisinden cihazı devre dışı bırak aktif et işlemini yaptım ancak asla o ünlem işareti gitmedi. Özelliklere girdiğimde başlıkta yazdığım hata kodu yazıyor. Sorun donanımsal mı yazılımsal mı emin olamıyorum şu an. Elektrik kesintisi esnasında karta zarar gelmiş olabilir mi ya da BIOS üzerinde voltaj yüzünden ayarlar mı değişti emin değilim.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, zira ekran kartı almak ayrı masraf bu cihaza uygun kart bulmak ayrı zorluk. Kart sağlamsa boşa almak apayrı zarar. Umarım çözüm bulabiliriz buradan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu hata USB 3 sürücülerine atıflanıyor genelde. Sendeki durum şüpheli daha eski usb sürücüsü işe yaramıyorsa donanım arızası vardır. Yapılan işlemde 680'nin gücü kesilmiş olabilir. GPU arızalıysa o yönde kısa devre varsa artık ne yaptılar öğrenmen lazım.

Bu hata USB 3 sürücülerine atıflanıyor genelde. Sendeki durum şüpheli daha eski usb sürücüsü işe yaramıyorsa donanım arızası vardır. Yapılan işlemde 680'nin gücü kesilmiş olabilir. GPU arızalıysa o yönde kısa devre varsa artık ne yaptılar öğrenmen lazım.
Usb portlarım düzgün çalışıyor tek hata harici ekran kartımda görünüyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı