GTX 750 sıcaklık değerleri normal mi?

1Praxis

Kilopat
Daha fazla  
Zotac GTX 750 2 GB ekran kartım var. Tek fanlı bir model ama çok ısınmıyordu. +150 GPU clock ve +150 Memory clock arttırmıştım. Fan hızıda yüzde 50 de sabit kalıyordu. Eski kullandığım sistemde bilgisayarı ilk açtığım zaman 33 derece daha sonralarda boşta 34 civarı dolaşıyordu sıcaklık overclocklu şekilde. 2 hafta önce yeni sisteme geçtim.

i5 10400F kullanıyorum stok soğutucu ile birlikte. İlk hafta sıcaklık değerlerim yine aynı şekilde 33-34 derece de geziyordu yeni sistemde ancak bu hafta boşta 39 derece olmaya başladı ekran kartı sıcaklığım. İşlemcimde ilk hafta oyunda 55-60 dercelerde gezerken 60-65 derecelere kadar çıktı hatta yer yer 70 dereceye bile çıkıp iniyor, ekran kartımda fan hızı yüzde 50 iken oyunda 55-60 derecelerden fan hızı yüzde 70 olmasına rağmen oyunda 65 dereceye kadar çıktı. Ancak şöylede bir durum var ki bu sıcaklık artışı tam da havaların ısındığı zaman başladı.

İstanbul da oturuyorum hava gerçekten aşırı sıcak zaten odamda küçük gerçekten çok sıcak oluyor o yüzden. Bu sıcaklıkların artışı havanın ısınmasına bağlı mıdır? Kasa modelini ve kullandığım kasa fanlarınıda aşağıda vereceğim sorun onlarla da alakalı olabilir mi?

Kasa: NZXT S340 Elite.
Kasa fanları: Gameforce 4in1 120mm RGB (2 önde, 1 arkada, 1 yukarıda olmak üzere)
Not: Termal macunu yeni değiştirmeme rağmen ekran kartı sıcaklığım 65 derece oluyor fanlar yüzde 70 iken. Arctic MX-4 termal macun kullandım.

Dosya Ekleri

• v2-75406-1_large.jpg
    105,6 KB · Görüntüleme: 42
  • resim_2021-06-30_212215.png
    422,6 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık değerleriniz normal bence. İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarınız, 85-90 dereceleri geçmiyorsa bir sıkıntı yok. Yani bu sıcaklıklara kadar direnç gösterebilirler normalde. Tabi uzun süre olmamak kaydıyla. İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarınızın artmasında, oda sıcaklığınızın önemi tabi ki çok büyük. Odanızda eğer çok toz olmuyorsa, bu sıcak dönemlerde kasanın yan kapağını çıkarıp, o şekilde kullanabilirsiniz. Veya bir şekilde, kasanızı, odanızın penceresinin önüne, yani ya masaüstünde veya yerde olsa da, pencereden gelen rüzgarı görebilecek şekilde bir ayarlama yapabilirseniz odanızda, bu da bir çözüm getirebilir.

Pencere önüne koyamam ancak cam kapağını çıkartıp vantilatör yardımıyla bir nebze de olsa soğutmaya yardım edebilirim belki, cevabınız için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…