GTX 750 Ti Çalışmayı Durdurdu

• Konuyu başlatan can25
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.406

can25

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar geçen bir konu daha açmıştım gtx 750 ti'ın ani FPS düşüşüyle ilgili arkadaşlar. Bilgisayarı temizleyip Termal macun sürmemi önermişti bende bilgisayarı baştan aşağıya silip termal macunu yeniledim ve en yüksek 70 derecede çalışan işlemcim şimdi en fazla 45- 50 dereceye çıkıyor.

Ama bi sorun varki ani fps düşüşlerine çare olamadı ve artı olarak bugün az önce Arma 3 oynarken oyun kendini kapattı ve sistem şu hatayı verdi: "gtx 750 ti çalışmayı durdurdu" diye. Neyse tamam onuda anladım sonra oyundan çıkıp beni masaüstüne attı ve ekranda garip garip çizgiler çıktı. Nasıl diyeyim yanmış ekran kartı olur ya onun gibi. O korkuyla ekran kartı yandı diye sistemi açıp kapadım teminki bozulmadan eser yoktu bu neyin habercisi ben bir türlü anlayamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bendede oluyordu AMD 6570 kartım varken. Çalışmayı durduruyordu PC kapanıyodu vb. Kartı 2. el almıştım ve sorunluydu sanırım. Sizin kartınız 2. el değildir sanırım ?

Özür dilerim konuyla alakasız başlıktan bir gün yedim :LOL: ilk önce sorularınızı cevaplıyayım:
Joytoyme; hayır kartım sıfır hatta almadan öncede konu açmıştım buraya.
Mikail fidan; sistem özelliklerim şu şekilde.

ECS H61H2-M17 ANAKART
ASUS GTX 750 Tİ STRİX O.C EDİTİON EKRAN KARTI
İNTEL 2130 2.NESİL CORE İ3 İŞLEMCİ 3.40 GHZ
4GB SİSTEM BELLEĞİ
400W ZALMAN PSU

NOT;çevrimiçi olduğunuzda lütfen cevap verin çok can sıkıcı bir durum ani FPS düşüşü aldığım ekran kartından bir gram zevk alamadım.

BIOS güncel ve ekran kartı sürücüsü son sürüm hatta emin olamayıp Windows'u baştan kurdum ama yine problem devam ediyor.
İşletim sistemide Windows 8.1 pro 64 bit.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun oynarken ekranda çizgiler çıkıyorsa ekran kartında problem olabilir. Ekran kartına ait en güncel sürücüleri kur, eğer ekran kartına overclock yaptıysan geri çek. Oyun oynarken oyun ayarlarından V-SYNC açık olarak oynaki ekran kartına fazla yük binmesin, birde aşağıdaki linkten GPU Tweak programını indirip kur. Oradaki ekran kartındaki fan ayarlarıyla bir oyna, belki fanlar devreye girmiyordur ve ekran kartı GPU'su fazla ısındığı için problem yaşıyorsundur.

ASUSTeK Computer Inc. -Support- Drivers and Download ASUS GPU Tweak for Graphics cards

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı