GTX 750 Ti CS:GO %40 Kullanım Sorunu

Fanthal

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Programcı-Bilgisayar Mühendisliği okuyor
İyi günler. Benim bilgisayarım oyunlarda iken ekran kartım tam performans çalışmıyor. Maksimum GPU kullanımı %60-70'ler de çalışıyor. Özellikle CS:GO oynarken %40 ancak oluyor. Çözümünü bilen varsa söylesin lütfen, çok uğraştım olmadı. Her şey performans modunda ama düzelmiyor. Sistem:
  • CPU: Intel i5 4460
  • GPU: ASUS GTX 750 Ti Sitrix
  • RAM: 8 GB
  • Mainboard: MSI H81M-P33

Son düzenleyen: Moderatör:
CS:GO vs. tarzı oyunların sistem gereksinimleri çok düşük. Bende de düşük kullanım değerlerinde çalışıyor normal.

Ama şöyle her şeyi full yaptığımda bile anca %40 oluyor biraz daha performanslı çalışması gerekmiyor mu?

Gerekmez çünkü hafif oyun öyle GTA V gibi sistem isteyen oyun değil. GTA V ayarları yükseğe alıp kullanım değerlerine bak %100 kullanıma yakın çalışır.

Peki bir video izlediğimde sistemi aynı bir arkadaş var. O oynarken GPU kullanımı %99 da ve daha iyi FPS alıyor.

Şöyle söyleyeyim. Benim sistemin aynısını kullanan bir arkadaş video çekerek GPU kullanımı ve FPS kaç alınıyor diye bir kayıt yapıyor. Videoya baktığımda ekran kartı %99-%98 den aşağıya düşmüyor. Ama ben kayıt programıyla da denedim aynı yani %38-%35 arasında kalıyor daha yükseğini göremiyorum.

Olabilir ekran kartımın ömrü için iyi bir şey. Hele ki günlük oyun saatimin %80'i CS:GO olduğunu hesaba katarsak. Oyunuma bir etkisi olmuyor aksine akıcı bir oyun oynuyorum. Ama bu sorun benden kaynaklı mı? Yoksa dediğiniz gibi oyun fazla gereksinim istemediği için o kadar az kullanım gerçekleşiyor bunu merak ediyorum. Recep abi sen ne düşünüyorsun. İdeal bir kullanım mı? Anormal bir durum mu? @Recep Baltaş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…