GTX 750 Ti CS:GO FPS Düşme Sorunu

Bore

Kilopat
Daha fazla  
Sistemim;
  • AMD Phenom x4 ii 955 3.75(oc) GHz
  • GTX 750 Ti Asus Strix 2 GB 128 Bit
  • Anakart: M4N68T-M v2
  • Kingston 1330 MHz 6 GB(4*2) RAM
  • HDD 500 GB Seagete
  • PSU Thermaltake 600w
CS:GO oyununda çok güzel FPS'ler görüyordum. Son aylarda droplar girmeye başladı.
Harddisk taraması yaptım. Sorun yok.
Tüm sürücüler güncel. Eski sürücülerle de denedim çözülmedi. Performans modunda.
MSI Afterburner ile oyun içi değerleri atıyorum.
İnşallah yardımcı olabilirsiniz.
Şimdiden herkesin bayramı mübarek olsun.

Resim ekleyemedim.
FPS düştüğünde;
GPU Kullanımı: : %34 - 48 derece - 270 MHz
CPU Kullanımı : %54 - 52 derece
RAM: 3169 MB
Memory: 355 MB 405 MHz

GPU kullanımı düşünce ve MHz 1070'den aşağıya düştüğünde böyle oluyor. Overclockla sabitleyemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncelikle CPU'da dar boğaz var gibi gözüküyor. Biliyorum, CS:GO genelde düşük çözünürlükte oynanan bir oyun fakat sizin çözünürlüğünüzü mümkün olduğunca arttırmanız gerekiyor. Zira CPU dar boğazına en iyi çözümlerden birisi çözünürlüğü arttırarak, GPU'ya yük bindirmektir ki CPU üzerindeki yük azalsın.

MSI Afterburner açıkken çözünürlüğü yükseltip GPU kullanımını kontrol ediniz. GPU değeri 98-99 olana kadar hem çözünürlük hemde GPU'ya baskı yapabilecek grafik ayarlarıyla oynarsanız GPU kullanımını maksimuma çıkarabilir ve CPU'yu aşırı yükten kurtarabilirsiniz bu da size FPS kazandırır.

Bu yöntemi çokça denedim fakat bir çözüm alamadım. Birşey dikkatimi çekti;
CPU-Z programında ekran kartı;
core: 135 MHz
memory: 405 MHz
FPS düşüşleri olmadan önce ;
core: 1019 MHz
memory: 2700 MHz stabil idi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı