GTX 750 Ti ekran kartı aygıt yöneticisinde görünmüyor

Muhammett

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Antrenör
Herkese merhabalar.

Öncelikle forumda yeniyim belirteyim şimdiden, aynı zamanda tecrübesizim. Bugün hayatım ilk pc toplama işine el attım ve kasamı topladım. Formda ali ve recep abimizin videolardaki tavsiyeleri üzerine anakartım Asus h81m-plus biosunu güncelledim ve windows'u (windows 7 ultimate 64bit) kurdum. Ekran kartım dışında her şey sorunsuz çalışıyor şu an. Aygıt yöneticisinde işlemcim i3-4160 ile beraber gelen intel hd graphics 4400 dışında herhangi bir şey yok ve nvidia sitesinden indirdiğim sürücüyü kurduğumda donanım bulunamadı hatası alıyorum. Ekran kartımın üzerinde şu anda kırmızı bir ışık yanıyor ve fanıda harıl harıl çalışıyor ama henüz bir etkileşim gerçekleştiremedim maalesef. Ne yapmalıyım, lütfen yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörünü hangi çıkışa bağladın? Anakart üzerindeki çıkışa mı yoksa ekran kartı üzerindeki çıkışa mı bağladın?
Aygıt yöneticisinde ekran kartını görebiliyor musun? Görüyorsan üzerinde sarı üçgen içinde ünlem veya kırmızı x görüyor musun?

Denedim ancak donanım bulunamadı hatası verdi.

Monitör anakart hdmı çıkışına bağlı şu an. Aygıt yöneticisinde intel hd 4400 dışında herhangi bir şey yok.

Peki monitörünü ekran kartına bağlayıp bilgisayarı yeniden başlattığında ekrana hiç görüntü gelmiyor mu? Yoksa başlangıçta görüntü varken Windows ekranı geleceği zaman görüntü gidip bir daha gelmiyor mu?
Sen dizüstü bilgisayarlardaki optimus gibi çalıştırmaya çalışıyorsun şu anda sistemini. Ama onun için de bildiğim kadarıyla bazı üçüncü parti yazılımlar gerekiyor.

Az önce denedim ama hiç görüntü gelmedi. Tekrar anakarta taktım. Daha önce laptopum vardı bu optimus teknolojisi denen şeyden çok çektim :) Konu başlığında bunları yazmanın yasak olduğunu bilmiyordum. Düzeltemez miyim tekrar?

Peki monitörünü ekran kartına bağlayıp bilgisayarı yeniden başlattığında ekrana hiç görüntü gelmiyor mu? Yoksa başlangıçta görüntü varken Windows ekranı geleceği zaman görüntü gidip bir daha gelmiyor mu?
Sen dizüstü bilgisayarlardaki optimus gibi çalıştırmaya çalışıyorsun şu anda sistemini. Ama onun için de bildiğim kadarıyla bazı üçüncü parti yazılımlar gerekiyor.

750 Ti'nin ek güç girişi yok diye biliyorum. Şayet ekran kartının anakart bağlantısını düzgün yaptığına eminsen başlangıçta ekran kartından monitöre görüntü alabilmen gerekirdi. Kartında veya anakarttaki yuvasında bir sorun olabilir. Eğer imkanın varsa ekran kartını başka bir bilgisayarda dene çalışıyor mu diye. Bir de yeni anakartına uyumlu eski bir ekran kartın varsa veya bir arkadaşının ekran kartını denemek için alabiliyorsan alıp kendi anakartında çalışıyor mu diye dene. Buna göre bu iki elemanda problem olup olmadığını öğrenmiş oluruz.

Güzel kardeşim şimdi beni iyi dinle :). Aynı kart bende var 1. Elden konuşuyorum. Öncelikle o kırmızı ışık dediğin senin güç bağıntılarını tam yapmadığını gösterir. Eğer ki 6-Pin den 8-Pin e olan dönüştürücüyü ( Kutudan çıkan) kullanıyorsan 2 çıkışlı olduklarını anlamışsındır. Diğer çıkışları deneyip o kırmızı ışıkların "Yeşil" yanmasını sağla. Eğer ki bunu yaptın veyahut 6-Pin değil de Psu dan çıkan 8 Pinleri kullanıyosan (2 Tane takman gerekli) Psu nun Watt ı eksik gelmiştir. Psu'nun Watt değerini ve sertifikasal olarak özelliğini belirtirsen daha çok yardımda bulunabilirim :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı