GTX 750 Ti Ekran Kartına İşlemci ve Anakart Seçimi

Necati ÜNAL

Kilopat
Merhabalar öncelikle. Bir sistem toplamayı düşünüyorum yedek bilgisayar olarak, arkadaşlarım geldiğinde veya kardeşimle beraber CS:GO, LoL gibi oyunları oynamak ve eğer oynatırsa PUBG'yi 1080p olmayacak şekilde "Very Low" ayarlarda oynatacak şekilde. Ekran kartı olarak 750 Ti seçtim. İşlemci olarak da Xeon X3440, Xeon X5650 ve Xeon E5450 öneren arkadaşlarım oldu. Sizce hangi işlemci alınmalı? Benim de kafama yatan işlemci açıkçası Xeon işlemciler oldu. Sizin fikriniz nedir? Xeon işlemciye hangi anakartı almalıyım? Anakart sanırım 775 pin olması gerekiyor ve benim için DDR3 olursa çok makbule geçer. Maksimum bütçem 700-800 TL olduğu için 4GB RAM yeterlidir. HDD, PSU, monitör, Mouse, klavye vs. gibi parçalar elimde çokça mevcut olduğundan bu bütçeye sığar diye düşünüyorum zira ihtiyacım olan şeyler sadece işlemci, anakart ve RAM. 2.el olabilir bazı parçalar ve Aliexpress'ten getirtebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef G5400 alamam zira bütçenin maksimum 700-800 TL olduğunu zatrn başlık içerisinde belirtmiştim. 400 TL o işlemciye verirsem elimde ne 750 Ti alacak para ne de RAM alacak para kalır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı