Dostum farkındaysan ben i3 7100 ile i5 7500'ü karşılaştırmıyorum. Çekirdeklerinin verdiği hızlar farklı çünkü.
Buyrun efendim:
Bir arkadaşımız test etmiş bu olayı da. Hatamı mazur görün lütfen. Isı olayı hakkında;
- Fiziksel çekirdek sayısı 4 olan daha fazla ısınıyor fakat daha az kullanılıyor.
- Mantıksal çekirdek sayısı 4 olan daha az ısınıyor fakat daha fazla kullanılıyor. (% bakımından her ikisi de.)
Demek istediğim 2 fiziksel 4 mantıksal olan işlemcilerde aslında 4 tane çekirdek vardır. Sadece diğerine göre biraz daha fazla performans alıyor. Bunun diğer alanlarda etkisini bilmem fakat oyunlarda pek fps farkı gözükmüyor. Sen gidip de i3 7100 ile i5 7400'ü karşılaştıramazsın. Çünkü ikisinin de her çekirdek için aldığı performans farklı.
Yanlış bilgim varsa düzeltin lütfen. Yeterince araştırma yapmadım. Belki de 4 fiziksel 8 mantıksal ile 8 fizikselin karşılaştırması çok daha iyi performans veriyordur. Fakat görüyorum ki 4 mantıksallarda o kadar da göze batacak bir fps dropu yok. Bazı sahnelerde (yüklemelerde) 10 fps gibi bir düşüş söz konusu o da en fazla. Onun dışında aralarında pek de bir fark yok.