GTX 750 Ti - i5 sistemde bilgisayar açılıp geri kapanıyor

680314

Centipat
Arkadaşlar ilk olarak konuyu yanlış yerde açmış olabilirim. Aceleyle özür dilerim bilgisayara ayağım çarptı ve kapandı. Tekrar güç butonuna basınca açıldı 1 saniye geçmeden geri kapandı. Bu böyle devam ediyor kapandıktan sonra yine açıliyor ve yine kapanıyor. Hiç durmuyor yani ben de diğer parçalara zarar gelmesin diye gücü kestim. Ne yapabilirim? Güç butonu kablosunda temassizlik mi var acaba? Ya da altındaki çipe bir şey mi oldu bilmiyorum.

• NVIDIA GeForce GTX 750 Ti
  • 8 GB RAM
  • Intel i5 işlemci

Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntü ve güç kablolarını da tekrar sök tak yapıp deneyebilirsiniz. Olmazsa ekran kartını da söküp tekrar takıp deneyebilirsiniz.

Hocam ekran kartında olabilir mi sorun?
Ekran kartında sorun olsa ekranla ilgili problem olmaz mıydı? Varsa nasıl anlayacağım?

Görüntü ve güç kablolarını da tekrar sök tak yapıp deneyebilirsiniz. Olmazsa ekran kartını da söküp tekrar takıp deneyebilirsiniz.
Denedim ilk baş forum açmadan bir forumda gördüm fakat olmadı.

Ekran kartında sorun olsa ekranla ilgili problem olmaz mıydı? Varsa nasıl anlayacağım
Hocam bilgisayar başlarken genelde fanlar 1 saniyeliğine döner ve kapanır, sizde öyle değilse belki sorun ekran kartında olabilir. (bu arada her kartta böyle bir olay var mı bilmiyorum ama Sapphire 6700'de böyle oluyor)

O zaman fişten çekik olarak RAM'leri, ekran kartını ve BIOS pilini söküp tekrar takıp deneyin.

Hocam bilgisayar başlarken genelde fanlar 1 saniyeliğine döner ve kapanır, sizde öyle değilse belki sorun ekran kartında olabilir. (bu arada her kartta böyle bir olay var mı bilmiyorum ama Sapphire 6700'de böyle oluyor)

Yukarıda Streamable'ye yüklediğim videonun linki var oradan izleyebilirsiniz ekran kartim NVIDIA GTX 750 Ti.

O zaman fişten çekik olarak RAM'leri, ekran kartını ve BIOS pilini söküp tekrar takıp deneyin.

BIOS pili tam olarak nerede?

Ekran kartının altında da kalmış olabilir.

Dosya Ekleri

• 20231022_170200.jpg
    291,3 KB · Görüntüleme: 21
  • 20231022_170215.jpg
    476,4 KB · Görüntüleme: 24
  • 20231022_170209.jpg
    413,7 KB · Görüntüleme: 33
PSU'ya zarar gelmiş olabilir diye düşünüyorum. RGB yanıyor yani güç kesinlikle geliyor. Farklı PSU test etmekte fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…