GTX 750 Ti - i5 sistemde bilgisayar açılıp geri kapanıyor

680314

Centipat
Arkadaşlar ilk olarak konuyu yanlış yerde açmış olabilirim. Aceleyle özür dilerim bilgisayara ayağım çarptı ve kapandı. Tekrar güç butonuna basınca açıldı 1 saniye geçmeden geri kapandı. Bu böyle devam ediyor kapandıktan sonra yine açıliyor ve yine kapanıyor. Hiç durmuyor yani ben de diğer parçalara zarar gelmesin diye gücü kestim. Ne yapabilirim? Güç butonu kablosunda temassizlik mi var acaba? Ya da altındaki çipe bir şey mi oldu bilmiyorum.

• NVIDIA GeForce GTX 750 Ti
  • 8 GB RAM
  • Intel i5 işlemci

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan dönüyor PC kapanınca duruyor.
RAM'den kaynaklı sorun yaşanıyor gibi geldi bana, 2 tane RAM bulunuyor ise bir tanesi çıkartıp tek tek deneyebilir misiniz? Bu arada anlayamadım, disk olarak ne kullanmaktasınız? Tamimiyle sistem özelliklerinizi de paylaşabilir misiniz? Ayrıca kasayı da biraz temizlemenizde fayda var.

RAM'den kaynaklı sorun yaşanıyor gibi geldi bana, 2 tane RAM bulunuyor ise bir tanesi çıkartıp tek tek deneyebilir misiniz? Bu arada anlayamadım, disk olarak ne kullanmaktasınız? Tamimiyle sistem özelliklerinizi de paylaşabilir misiniz? Ayrıca kasayı da biraz temizlemenizde fayda var.
Tek 8 GB RAM kullanıyorum. Kasa eskiden de pisti onda dolayı değildir fakat yine de temizleyeceğim. Kasa darbe alınca böyle oldu çalışırken ufak bir darbeydi fakat bilgisayar kapandı. İntel i5 işlemci, 8 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 750 Ti ekran kartı, SSD ve HDD bilmiyorum.

Tek 8 GB RAM kullanıyorum. Kasa eskiden de pisti onda dolayı değildir fakat yine de temizleyeceğim. Kasa darbe alınca böyle oldu çalışırken ufak bir darbeydi fakat bilgisayar kapandı. İntel i5 işlemci, 8 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 750 Ti ekran kartı, SSD ve HDD bilmiyorum.
Şimdi şöyle ki; elbette kasanın temiz veya kirli olmasından kaynaklı değil bu sorun, sadece daha steril bir ortam olması açısından dedim. Soruna gelecek olursam, tek RAM olduğundan dolayı RAM'i çıkartıp, bir silgi ile temizleyip tekrar takın. Normalde 2 adet olsaydı daha kolay olurdu işiniz ama olmadığından bu şekilde yapmamız gerekli. Hiçbiri olmaz ise son olarak disk parçalarından hangi kısım bağlı ise o kısmı fotoğraf ile atabilirsiniiz.

Son düzenleme:
Şimdi şöyle ki; elbette kasanın temiz veya kirli olmasından kaynaklı değil bu sorun, sadece daha steril bir ortam olması açısından dedim. Soruna gelecek olursam, tek RAM olduğundan dolayı RAM'i çıkartıp, bir silgi ile temizleyip tekrar takın. Normalde 2 adet olsaydı daha kolay olurdu işiniz ama olmadığından bu şekilde yapmamız gerekli.
Silgi ile nasıl temizleyeceğim, ince tarafını mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Silgi ile nasıl temizleyeceğim, ince tarafını mı?
Evet, örnek olması adına bir görsel iletiyorum. Sarı kısımları sileceksiniz, çok bastırmayın.
Screenshot_23.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı