GTX 750 Ti İçin Overclock Ayarları Nasıl Olmalı?

bthnkrtll

Kilopat
Araştırmalarım sonucunda bir arkadaşın kullandığı ayarları gördüm. 50 derecenin üstüne çıkmıyormuş ısı değeri. Bende uygulamak istedim. Sizce uygun mudur? Daha iyi hale getirilebilir mi ? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim şimdiden.
  • GTX 750 Tİ
  • i3 4130
  • H81M-PRO VD
  • 8 GB 1600 MHz
Not: Ek bir soğutucum yok.
1543164148863.png

Core +200 ve Memory +600 ayarlarında stabil şekilde kullanabiliyorum. Tavsiye ederim.

Teşekkür ederim öncelikle yardım ettiğiniz için. Aklımda bazı sorular var da cevaplayabilirseniz sevinirim.

1- CPU Voltage değerini adım adım arttır diyorlardı. Ben direk gördüğüm gibi yaptım. Bu sorun teşkil eder mi ?
2- Ekran kartını yakma sorunu gibi birşey olmaz acaba değil mi ?
3- Dediğiniz gibi Core +200 ve Memory +600'e çıkarttım ancak Voltaj değerine ellemedim. 23'de kalsın mı yoksa default hali 0'a mı getireyim ?
4- Fan Speed default olarak 32'de. Arttırmalı mıyım sizce ?

Ben de aynı sizin kullandığınız şekilde kullanıyorum. Core Voltage kısmına ellemedim ve fan ayarları varsayılan olarak duruyor. Kart zaten 75 watt güç tükettiği için ısınma gibi bir derdi olmuyor. O yüzden o şekilde bırakabilirsiniz.

Ben de aynı sizin kullandığınız şekilde kullanıyorum. Core Voltage kısmına ellemedim ve fan ayarları varsayılan olarak duruyor. Kart zaten 75 watt güç tükettiği için ısınma gibi bir derdi olmuyor. O yüzden o şekilde bırakabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. O zaman Resimde ki düzen en stabil düzen diyebilir miyiz ?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    133,9 KB · Görüntüleme: 315
Voltajı 0 a bile çekebilirsiniz. Ben o şekilde kullanıyorum.
Hocam senide rahatsız ediyorum kusura bakma ama oyuna girip test edeyim derken ekran sarı kırmızı falan gidip geliyor belirli kısımlarda.
Voltajı 0 a bile çekebilirsiniz. Ben o şekilde kullanıyorum.
Memory Clock'u 400'e çekince düzelttim. Çok teşekkür ederim tekrardan.

Son düzenleme:
Demek ki silikon kalitesi benimkine nazaran daha düşük bir karta denk geldiniz. Ben 650 Memory ve 220 Core'da voltajsız stabil çalıştırabiliyorum kartımı fakat çok nadirde olsa oyunlar kitlendiği için 200 ve 600 değerlerine çektim.

Memory Clock'u onar onar arttırır iseniz en son stabil kaldığı noktada çalıştırabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı