GTX 750 Ti MSI ve ASUS

Siz hangi ekran kartını seçerdiniz?

• Asus GTX750 Ti STRIX OC GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı

Oy: 11 61,1%
  • MSI GTX750 Ti TwinFrozrGaming GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı

Oy: 7 38,9%

• Oy verenlerin toplamı
    18

Lestor

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben bilgisayarıma yeni ekran kartı ve SSD kart alacağım. Ancak bunları alırken PSU'mu da değiştirmek istemiyorum. Bu nedenle Maxwell teknolojisine sahip NVidia'nın GTX 750 Ti kartına yönlendim.
Şu an elimdeki kasa yaklaşık 3 sene önce aldığım ASUS CG8270. İşte sistem özelliklerim:

İşlemci: 3. Nesil i7 3.4 GHz
Anakart modeli: H77
RAM: 8GB DDR3
Sabit Disk: 1TB HDD (7200 Rpm)
Şu anki ekran kartım: GTX 550 (1GB 192 Bit)
Güç Kaynağım: 400 Watt

Dediğim gibi güç kaynağımı değiştirmeden yeni ve güzel bir ekran kartı almak için GTX 750 Ti modeline yöneldim. Ancak GTX 750Ti'ın bir ASUS bir de MSI modeli var. Hangisi almam gerektiğine karar veremedim. İşte araştırmalarım sonucu iki ekran kartı arasındaki farklar:

1) ASUS GTX 750Ti STRIX OC 2GB 128 Bit
- STRIX teknolojisi ile belli bir sıcaklığa ulaşılmadan fanların çalışmaması ve sessiz bir kullanım
- 1202 MHz Boost hızı ile %7.7 daha iyi oyun performansı
- 8,5 inch uzunluk
- OCsiz 1124 MHz çekirdek hızı
- PCI-Express x16 slotuna takıp 6'lı pin ile güç bağlantısı

2) MSI GTX 750 Ti TwinFrozrGaming OC 2GB 128 Bit
- FABRİKA ÇIKIŞI HIZAŞIRTMA PERFORMANSI
- Twin Frozr teknolojisi ile ekran kartı soğutma
- 10,5 inch uzunluk
- OCsiz 1085 MHz çekirdek hızı
- Sadece PCI-Express x16 slotuna takmak yeterli, güç bağlantısı yapmaya gerek yok

Evet arkadaşlar siz bana bu iki ekran kartından hangisini almamı tavsiye edersiniz? Hangi ekran kartı ile daha yüksek, daha akıcı, daha konforlu ve daha sessiz bir performans alabilirim? Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana kalırsa Asus al. Msi 'dan sonra çıktı. Ha tabi Msi 'da kötü değil. Eşit kartlar. Hangisi hoşuna giderse onu alabilirsin.

Twin Frozr V soğutması olsaydı MSI derdim.
Ama Asus Strix daha iyi.

ASUS' unki OC yapılmış halde geliyor sanırım, değilse düzeltin yanlışımı.

Asus'a 6 pin güç bağlantısı yapmak lazım yazmışsın, Uygun Fiyatlı Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi'nde herhangi bir güç bağlantısı yapılmıyordu.

ASUS daha ucuz ve cekirdek hızı daha yükseķ bence ASUS al derim.

ASUS'a 6 pin güç bağlantısı yapmak lazım yazmışsın, Uygun Fiyatlı Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi'nde herhangi bir güç bağlantısı yapılmıyordu.
H81M-C anakart alacağım da, nasıl bağlayabillirim ekran kartına 6 pin diyorsunuz da

6 pin dediğimiz şey güç bağlantısıdır, güç kaynağından gelen 6 pin veya 8 pin kabloyu bağlayabilirsiniz.

İki ekran kartında da sorun yaşamazsınız. Sadece özelliklerinde de bahsettiğiniz gibi ASUS biraz daha OC halde geliyor. FPS performansına etkisi gözle görülmeyecek kadar küçük olur. MSI'nın fanları daha sessiz, ASUS'un Strix özelliği ile yük altına gelinceye kadar fan çalışmıyor bile. Kullanım özelliklerinize göre siz karar verin. Yani oyunda değilken ASUS alırsanız şayet, anakartta ekran kartı takılı mı değil mi anlamazsınız bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…