GTX 750 Ti performans sorunu

port5264

Kilopat
Daha fazla  
  • Ekran kartı: GTX 750 Ti (Kasaya birkaç gün önce taktık)
  • İşlemci: Intel Core 2 Quad CPU Q8300 2.50GHz(4 CPUs)
  • Bellek 6144MB RAM
  • Anakart :CG5270
  • İşletim Sistemim Windows 10
  1. 6-7 yıllık bilgisayar
  2. Ben sonradan ekran kartı aldım ve taktım(eski Asus Nvidia GT 220)
  3. Ama GTX 750Ti ile almam gereken performansı alamıyorum.
  4. En basitinden CS:GO'da High ayarlarda 250 civarı FPS alırken ben Low ayarlarda 100 FPS anca alıyorum.
  5. İşlemciye termal macun sürdürdüm.

Ama sıkıntısını bir türlü çözemedim sıkıntısı nedir neden bu kadar düşük FPS almaktayım ? Yardımcı olursanız sevinirim.

Low ayarda düşük performans almanızın sebebi işlemci darboğazından diye düşünüyorum. İşlemcinin darboğaz yaptığı durumlarda yükü ekran kartına bindirmeli, olabildiğince yüksek ayarlarda ve çözünürlükte oynamalısınız.

İşlemci darboğaz yapıyor. Zaten işlemci çok kötü.
Aynen CS:GO kısmını yanlış okumuşum afedersiniz. İşlemci darboğazı zaten sözkonusu. Bende de GTX 750Ti ve Pentium G2020 işlemci var darboğaz yaşıyorum. En kısa zamanda FX 8350 almayı düşünüyorum. Bence sizde upgrade etmişken iyi bir işlemci alın ki 750Ti'ın yetmediği yerlerde ilerde ekran kartı upgrade ederseniz tekrar işlemci almak zorunda kalmazsınız.

Aynen CS:GO kısmını yanlış okumuşum afedersiniz. İşlemci darboğazı zaten sözkonusu. Bende de GTX 750Ti ve Pentium G2020 işlemci var darboğaz yaşıyorum. En kısa zamanda FX 8350 almayı düşünüyorum. Bence sizde upgrade etmişken iyi bir işlemci alın ki 750Ti'ın yetmediği yerlerde ilerde ekran kartı upgrade ederseniz tekrar işlemci almak zorunda kalmazsınız.
FX 8350 ye para verme. İntel core i3 2100 seni rahat taşır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı