GTX 750 Ti PSU W Gereksinimi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

igayin61

Megapat
Merhaba arkadaşlar. GTX 750 ti acaba en düşük kaç Watt PSU'da çalışır? Mesela benim elimde eskiden kalma 350W' luk bir PSU var. Acaba bu kart için yeterli olur mu? Şu an kullandığım ekran kartı da 50 W gibi bir değer yiyor. Sizce elimdeki PSU kurtarır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimalle kurtaracaktır. GTX 750 Ti da 15-20W fazlasını tüketiyor.

Yinede senin yerinde olsam 400W bir PSU bulurdum. Ara sıra karta çok yük bindirdiğinde kapanma olabilir.

350W güç kaynağı yetecektir.

Bu konuda asıl belirleyici olan güç kaynagının verimliligi. Şöyle örnek vermek istiyorum. Benim kendi kullandıgım güç kaynagım 300W lık dandik sınıfına giren bir güç kaynagı. Bu güç kaynagı 12V kanalından 144W veriyor. Yani yarısını. Verimlilik degeri yüksek olan güç kaynakları ise 12V kanalından daha fazla güç verirler daha az ısınırlar ve daha az elektrik tüketirler. Örnegin Nagas 300W %80 verimli güç kaynagı 12V kanalından 240W-260W arası bir güç veriyor. Bu çok iyi bir değer. Bu güç kaynagı ile iyi bir ekran kartı mesela R7 260X ve yanına İ5 4440 bir işlemci veya AMD FX8XXX serisi bir işlemci rahatlıkla takılabilinir. Bu yüzden 300W güç kaynagım kaldırır mı demek yerine güç kaynagınızın 12V kanalından veren amper degerini göz önüne alarak yorum yapmak daha dogru olacaktır. Eger şuanki kartınız 50W civarı güç harcıyorsa; GTX750Tİ da 70W civarı güç harcayacagı için bir problem olmayacaktır. GTX750Tİ ın tercih edilmesi gereken sebeplerden birisi güç tüketimi.

Hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar. Sanırsam garanti olsun diye yanına bir güç kaynağı da alacağım. Hepinize tekrardan teşekkürler, konu kapanabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı