GTX 750 Ti / R9 270 ?

Daha fazla  
Sistemimin eskimiş olması sonucu ile yeni sistem toplamaya karar verdim. Ekran kartından başlayacağım. İleride işlemci ve anakartı da değiştireceğim. Ama şu anki durumumla ancak ekran kartını değiştirebilirim. Evet, asıl sorum GTX 750 Ti mı yoksa R9 270 mi ?
  • Şu anki işlemcim : AMD Athlon x64 Dual Core Processor +6000 3.0GHz
  • Anakartımda PCI Express 3.0 girişi mevcut.
  • PSU : 400W

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece ekran kartlarını karşılaştırırsak R9 270 elbette daha iyi ama PSU 400 Watt. 12V kanalından kaç Watt güç sağlıyor? Eğer +80 simgesi yoksa GTX 750 Ti al.

80+ ibaresi çoğu kişinin kafasını karıştırıyor sanırım zira 80+ güç kaynağının 12v kanallarından verdiği gücün miktarını değil, gücü verebilmek için prizden çektiği elektriğin voltajını belirtir. Mesela örnek olarak 80+ sertifikası olmayan bir psu 100 w güç verebilmek için 150 watt güç çeker, 80+ psu ise aynı gücü verebilmek için 120w güç çeker. Tabii bu rakamları sadece örnek verebilmek için kullandım. Yani rakamlar duruma göre değişir.

Sistemimin eskimiş olması sonucu ile yeni sistem toplamaya karar verdim. Ekran kartından başlayacağım. İleride işlemci ve anakartı da değiştireceğim. Ama şu anki durumumla ancak ekran kartını değiştirebilirim. Evet, asıl sorum GTX 750 Ti mı yoksa R9 270 mi ?
  • Şu anki işlemcim : AMD Athlon x64 Dual Core Processor +6000 3.0GHz
  • Anakartımda PCI Express 3.0 girişi mevcut.
  • PSU : 400W

Dostum eğer R9 270 alırsan güç kaynağı hesaplarıma göre zar zor yetecek gibi. Risk alarak r9 270 alabilir, veya kafam rahat olsun diyerek 750ti alabilirsin. Ben şahsen 750ti öneririm seçim sana kalmış.

PSU'nun yaninda 12V kanalindan kac verdigine bakip bize soyle. Sahsen Asus R9 270 kullaniyorum. PSU yeterli ise R9 270'in Asus modelini oneririm.

İşlemci sıkıntı çıkarabilir. Benim FX 6100 bile GTX 750 Ti ile MP oyunlarda sıkıntı çıkarıyor.

Fx 6100 ile 750 ti darboğaz yapmaz dostum sorun ya lag' dır ya da başka sebeplerden kaynaklanıyordur. O ikisinin darboğaz yapması imkansız. Fakat doğru x2 Athlon ile 750 ti biraz darboğaz yapacaktır ama arkadaş yeni işlemci de alacağım demiş zaten.

Fx 6100 ile 750 ti darboğaz yapmaz dostum sorun ya lag' dır ya da başka sebeplerden kaynaklanıyordur. O ikisinin darboğaz yapması imkansız. Fakat doğru x2 Athlon ile 750 ti biraz darboğaz yapacaktır ama arkadaş yeni işlemci de alacağım demiş zaten.
CS:GO, LoL, H1Z1 tarzı oyunlarda GPU kullanımının %55 üzerine çıktığını görmedim. Nedeni ise işlemcinin 2 çekirdeğinin %100 civarı, diğer iki çekirdeğin %30 civarı, diğer iki çekirdeğin de %0 kullanılmasıydı.

Özet olarak eğer bu tarz oyunlarda daha yüksek FPS almak istiyorsanız tekil işlem gücü daha yüksek olan işlemcilere yönelmelisiniz. Oynanmayacak FPS veriyor da demiyorum, İ5 2400 işlemci ve GTX 750 (Ti olmayan) ekran kartı olan arkadaşım 100 FPS alırken ben 80 FPS alıyorum.

Tek oyunculu oyunlarda (Watch Dogs,BF3) ekran kartını dibine kadar kullanabiliyorum. Sadece bilgilendirme yapmak istedim. Sadece multiplayer oyun oynayan biri ise işlemciye ağırlık vermeli diye. Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı