GTX 750 Ti Sistem Aşırı ısınma ve ekranda Garip renkler

DoğukanSahil

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Genetik Mühendisi
Ağlarken yazıyorum :cry:
Yeni eve taşındım;
Ekranda garip cisimler fark etmeye başladım ilk başta CS:GO'da ekran salise beyaz oluyordu. Ardından bütün oyunlarda LOW, High değişmeksizin hep aynı olduğunu gördüm. Kasa açıp ellediğimde şok oldum: Ekran kartı soğtucusuna el değmiyordu ve RAM'ler bile sıcaktı.
Sorunum hala devam ediyor. Format attım oyunları tekrar yükledim sorun aynı sürücülerim güncel. Ve PSU bana biraz sesli geldi emin değilim.

Sistemim;
GTX 750 Ti Oc
Z170 Carbon
i5 6600
Power Suppy 500 w
SSD 128 + 250
RAM'ler DDR4 2400 MHz kit 16GB
Sistem 6k
Sizce neden oldu bu bozuldu mu; böyle kullanmaya devam etmek kalıcı soruna neden olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun esnasındaki GPU sıcaklıklarını SS olarak paylaşır mısınız? Eğer 80 90'ları görüyorsa dediğiniz gibi bundan kaynaklı olabilir

Güncelleme : Ekran kartını söküp intel işlemci üzerinden oynadım aynı sorun devam ediyor.
Ayrıca tam ekranda oyun oynamazken bi' sorun olmuyor.
Güç kaynağını değiştirmeyi düşünüyorum.

@bybozkurt önceden dikkat etmezdim sıçaklığa ve o fanların sesini hiç duymadım bugüne kadar aşırı tam yükte çalışıyor normalde 35 oyunda 59 derece oluyor.

Psu nuz 500w ama markası nedir? Verimliliği düşük mü acaba, sisteminize göre kalitesiz kalmış olabilir.
Kart ek güç girişi istemiyor bildiğim kadarıyla, çıkarıp denemişsiniz sonuç aynı ise anakart ve işlemciye yeterli güç gitmiyor olabilir.

Yorum yapmak istiyorum, nedense çoğu sorunda gördüğüm iki çözüm önerisi: Windows 10 yüklenmesi ve PSU değişimi. Yahu sistemde aşırı güç tüketen bir parça gözükmüyor, PSU niye yetersiz kalsınki? 500W PSU %70 verimle çalışsa bile 350W bile yeter. Sistemde R9 380 tarzı bir kart yok, 750Ti var. Açıkçası ezbere davranıyorsunuz gibi geldi bana. Neyse gelelim soruna, tam ekranda oluyorsa ve ekran kartı harici ya da onboard fark etmiyorsa ya monitör kaynaklı, ya da anakartınız arızalı olabilir bence. Farklı bir monitörde test yapıp sonuçları yazarsanız iyi olur hocam.

Son düzenleme:
Para kıydım dedim bu sorunu çözmek için değer (Bir de sesli çalışıyordu) PSU değiştim.
Cooler master 500 watt 80 Plus bir modelini aldım.
Eve heyecanla geldim ama sorun aynı..

-Farklı hdmı kablo ile denedim aynı.
-Farklı monitör denedim aynı
-Ekran kartsız çalıştırdım aynı

Ama tam ekrandan çıkınca düzeliyor.Günlük kullanımda bir şey yok ama aktif kullanımda Ramler bile ısınıyor.

Yardım etmeye çalışan herkese teşekkürler yorumlarınızı bekliyorum :(
@sinanozkerem @bybozkurt @S1nanozk

Psu dan olmadığı da görüldü o zaman, geriye de pek bişey kalmadı. Elinizden geldiğince tüm çözüm türlerini denemissiniz. Anakartiniz ile Ssd ler arasında bir sıkıntı olabilir tam emin olamıyorum ben de. Anakartiniz gayet kaliteli ama donanımsal bir problem de olabilir. Servise ya da nereden aldıysanız garanti kapsamında yapılabilecek şeyleri değerlendirebilirsiniz.
Sistemde 2 ssd mi var, yoksa bolumlendirip mi kullanıyorsunuz? Ayrı ayrilar ise sadece Windows un kurulu olduğunu takip deneyin, bios güncellemesi vs yaptınız mı?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı